« Gourmet » : Nieuwe smakelijke tussendoortjes aan boord van Thalys in Comfort 1

Thalys-reizigers in Comfort 1 kunnen sinds kort genieten van een nieuw gamma aan tussendoortjes, die buiten de uren van de maaltijden aan boord worden geserveerd. Het nieuwe heerlijke aanbod werd bedacht door de Franse chef Olivier Pichot. De recepten zijn, net als alle overige maaltijden die aan boord worden geserveerd, afgestemd op de milieu-inspanningen van Thalys en voldoen aan de verschillende duurzaamheidscriteria van de vervoersmaatschappij.

Een creatie van de Franse chef Olivier Pichot

Thalys koos voor een samenwerking met de Franse chef Olivier Pichot om deze vernieuwing van het tussendoortjesgamma in goede banen te leiden. Zijn vernieuwende ideeën en ervaring bij de Parijse sterrenrestaurants ‘Le Taillevent’ en ‘Le Trianon’, hebben geleid tot de creatie van een kwaliteitsvol aanbod met een nieuwe eigentijdse look.

"We hebben aan Olivier Pichot gevraagd om moderne en smaakvolle tussendoortjes te creëren, die aan de verwachtingen van al onze klanten beantwoorden. Geen eenvoudige opdracht, want Thalys ontvangt reizigers uit zowel België, Frankrijk, Nederland en Duitsland als uit de rest van de wereld, elk met hun eigen gewoontes qua smaken en favoriete tijdstippen om te eten. Een typische Thalys-uitdaging dus! Bovendien willen we onze regelmatige reizigers laten genieten van een grote verscheidenheid, want deze kleine pauze is hun moment van plezier. We streven er echt naar om hun smaakpapillen te verwennen op een verrassende manier.”, aldus Agnès Ogier, CEO van Thalys.

Een smaakvolle pauze, ook voor drukbezette reizigers

De nieuwe tussendoortjes worden samen met een drank naar keuze (warme drank, frisdrank, wijn of bier) gepresenteerd op nieuwe, smalle langwerpige plateaus - speciaal ontworpen om gemakkelijk te eten tussen twee mails door of bij het lezen van de krant. Elke reiziger kan steeds kiezen tussen drie opties: zout, zoet of fruit met een kleine lekkernij. Het tussendoortje wordt aan boord van de rode hogesnelheidstreinen geserveerd tussen het ontbijt en de lunch, en tussen de lunch en het avondmaal, voor alle reizigers in Comfort 1.

Een nieuw concept op smaak van de reiziger

Bij de lancering van nieuwe concepten hecht Thalys steeds veel belang aan de mening van reizigers, ook wat de introductie van dit nieuwe aanbod betreft. Eind 2015 werden 1800 reizigers via een vragenlijst [1] bevraagd en in juli 2016 liet Thalys de verschillende recepten testen door reizigers aan boord. Maar liefst 81% van deze proefpersonen verklaarden het nieuwe concept beter te vinden dan het vorige [2]. De positieve feedback van de reizigers tijdens deze twee momenten, zijn doorslaggevend geweest voor de goedkeuring en implementatie van de nieuwe tussendoortjes.

Een duurzame catering

Zoals alle maaltijden die geserveerd worden aan boord bij Thalys, voldoet ook het nieuwe tussendoortjesgamma aan de duurzaamheidscriteria die Thalys naar voor schuift. Thalys zet aldus in op seizoensproducten alsook op bio- en lokale producten, er wordt zoveel mogelijk gewerkt met wit vlees en alle vis draagt het MSC-keurmerk voor duurzame visvangst. Reizigers hebben uiteraard altijd de keuze om te opteren voor een vegetarische maaltijd.

De catering bij Thalys in enkele cijfers

  • Elk seizoen worden er 400 nieuwe gerechten geserveerd [3]
  • 2000 ingrediënten worden gebruikt voor het bereiden van deze nieuwe gerechten
  • 70 professionals verzorgen dagelijks de verschillende recepten
  • Thalys werkt gedurende het hele jaar door samen met 5 chefs, waaronder Olivier Pichot en Christer Elfving, om na te denken over de ontwikkeling van nieuwe gerechten
  • Een keuze uit 20 verschillende dranken wordt aangeboden bij elk gerecht

[1] Enquêe Panel Thalys Inside van 27/10/2015 tot 3/11/2015 – 1802 respondenten

[2] Enquête aan boord juli 2016. 59 proefpersonen

[3] Een seizoen stemt overeen met een tijdspanne van 6 maanden

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis