100 dagen voor de ‘Grand Départ’ vanuit Brussel onthult Thalys een treinstel in de kleuren van de Ronde van Frankrijk

100 dagen voor de ‘Grand Départ’ vanuit Brussel onthult Thalys een treinstel in de kleuren van de Ronde van Frankrijk

Vanochtend kwam een Thalys, getooid in de gele trui, toe in Brussel, van waaruit de Ronde van Frankrijk 2019 zal vertrekken. Wielerlegende Eddy Merckx vereeuwigde het moment van aankomst in het station Brussel-Zuid door zijn handtekening op het treinstel te zetten.

Bertrand Gosselin, CEO van Thalys, Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, Eddy Merckx, Belgisch wielerwonder en vijfmalig Tourwinnaar, Christian Prudhomme van de Ronde van Frankrijk, Claude-France Arnould, Franse ambassadeur in België en de burgemeester van de stad Brussel, hadden het genoegen om deze allereerste Thalys in de kleuren van de Tour te verwelkomen.

Nu de eerste officiële treinrit tussen Parijs en Brussel - met een delegatie van de Ronde van Frankrijk aan boord - erop zit, zal de trein de komende maanden het volledige Thalys-netwerk doorkruisen tot zondag 28 juli, de dag van aankomst van de Ronde. Op die manier wordt deze bijzondere trein een ware ambassadeur van dit wereldsportevenement, waarbij Thalys een officiële partner is van de ‘Grand Départ’.

De Ronde van Frankrijk zal pas voor de tweede keer in de geschiedenis vanuit de Europese hoofdstad van start gaan: op 6 juli wordt een eerste etappe van op de Brusselse Grote Markt door Waals-Brabant georganiseerd; op 7 juli wordt een tweede etappe georganiseerd doorheen de stad voor een ploegentijdrit.

"De Tour de France, het derde grootste sportevenement ter wereld, is een referentie voor onze reizigers uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, vier fietslanden bij uitstek. Met een vertrek vanuit Brussel en twee etappes in België was het voor ons vanzelfsprekend om partner te  worden van deze ‘Grand Départ’. De fietswereld en Thalys delen ook een belangrijke waarde: het opkomen voor duurzame mobiliteit", zegt Bertrand Gosselin, CEO van Thalys, "We zijn verheugd om onze treinreizigers aan boord te verwelkomen om ze te kunnen laten genieten van Brussel in een uitzonderlijke sfeer."

“Thalys vormt de verbinding tussen België en Frankrijk, tussen Brussel en Parijs, tussen de ‘Grand Départ’ van de Ronde van Frankrijk 2019 en de historische finish op de Champs-Elysées. Thalys verbindt de twee steden met elkaar in 1uur en 22 minuten, terwijl de renners er in juli tussen 85 en 90 uur over zullen doen,” vertelt Christian Prudhomme, directeur van de Ronde van Frankrijk.

“De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er trots op dit wereldberoemde evenement te mogen verwelkomen. Vandaag, exact 100 dagen voor de ‘Grand Départ’, zal onze prachtige hoofdstad de hele dag door het decor zijn van verschillende symbolische momenten met als orgelpunt een niet-te-missen ontmoeting met onze grote kampioen Eddy Merckx om 18.00 uur op het Brouckèreplein om samen de Tour te vieren,” besluit de burgemeester van de stad Brussel.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis