20 jaar Thalys, een ongekend succes met 235.700 verkochte tickets aan €20 op 20 mei

Ter ere van zijn twintigjarig bestaan stelde Thalys op 20 mei alle tickets ter beschikking aan €20. Op die manier wilde Thalys dit bijzondere moment delen met zijn klanten. In totaal werden er 235.700 tickets verkocht, een fantastisch resultaat, dat aantoont dat de bestemmingen van Thalys duidelijk in de smaak vallen bij zowel de Belgen als Fransen, Nederlanders en Duitsers. 

« We zijn trots op het uitzonderlijke succes van deze promotie. We vinden het fijn dat we het voor Belgen mogelijk hebben gemaakt om bijvoorbeeld goedkoop te reizen naar Parijs voor een cultureel weekendje weg. We hopen dat dankzij deze nooit eerder geziene actie en dankzij de duizenden tickets die nog steeds aan verlaagd tarief beschikbaar zijn, meer mensen een nieuwe reiservaring zullen kunnen beleven op een van onze bestemmingen», licht Scheherazade Zekri-Chevallet, commercieel en marketingdirecteur van Thalys, toe.

De actie van Thalys loopt nog tot 9 juni, met 40.000 tickets aan lage prijzen om deze zomer te kunnen reizen naar Parijs en Nederland voor €29 en naar Duitsland voor €35:

 • Reservatiedata: tot 9 juni 2016
 • Reisdata: Tussen 1 juli en 31 augustus 2016
 • Bestemmingen/prijs:
  1. Parijs: €29
  2. Duitsland (Aken, Keulen, Düsseldorf, Duisburg, Essen en Dortmund*): €19
  3. Nederland (Rotterdam, Schiphol en Amsterdam) : €29

*Dortmund wordt bediend sinds 21 maart 2016.

 • Tariefvoorwaarden: tarief voor enkele rit, geldig in Comfort 2, zonder mogelijkheid tot wisselen of terugbetaling (onder voorbehoud van beschikbaarheden)
 • Verkoopvoorwaarden: online verkoop via thalys.com/20-jaar, via de Thalys App en eveneens via alle gebruikelijke verkoopkanalen van Thalys en de reisagentschappen.
Contacteer ons
Juliana Bruno, Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Juliana Bruno, Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis