Amsterdam-Brussel en binnenkort ook Rijsel

Thalys zet extra verbindingen naar Nederland in en breidt zijn netwerk vanaf 2014 uit met Rijsel als nieuwe bestemming

Brussel, 27 september 2013 – Om aan de vraag van de reizigers voldoen en op verzoek van de NMBS en de NS, zal Thalys nog meer treinverbindingen aanbieden tussen Brussel en Amsterdam. Thalys maakte eerder al bekend vanaf 7 oktober twee extra heen- en terugreizen in te zetten en om vanaf 15 december hier nog een extra verbinding aan toe te voegen. Dit zal het totaal op 12 heen-en terugreizen brengen. Tussen 2015 en 2017 zal dit aanbod nog verder worden uitgebreid. Vanaf april 2014 zullen 2 van deze verbindingen ook naar Rijsel doorrijden.

Amsterdam-Brussel…
Thalys zal nog meer treinen aanbieden op de lijn Brussel-Amsterdam, bovenop de 3 extra verbindingen die vanaf 7 oktober en 15 december zullen rijden. Eind 2015 worden er dan in totaal 14 verbindingen aangeboden en naar verwachting 16 verbindingen vanaf eind 2017.

en binnenkort ook Rijsel

Vanaf april 2014 zullen twee verbindingen naar Rijsel doorrijden. Rijsel zal met Thalys slechts 35 minuten van Brussel verwijderd zijn. Met deze nieuwe bestemming in het Noorden van Frankrijk zet Thalys de ontwikkeling van zijn netwerk verder door.

Franck Gervais, CEO van Thalys International: “Thalys wil tegemoet komen aan de behoeften van zijn klanten en zet extra treinen in om aan de grote vraag te voldoen. Bovendien zijn we er trots op Rijsel als nieuwe bestemming aan het Thalys-netwerk te kunnen toevoegen: een boeiende bestemming, voor zowel toeristische uitstapjes als zakenreizen.”

Contacteer ons
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis