Bertrand Gosselin volgt Agnès Ogier op aan het hoofd van Thalys

De raad van bestuur van Thalys kondigt de benoeming aan van Bertrand Gosselin tot CEO. Tot voor kort was hij aan de slag binnen SNCF Mobilités als directeur van de RER C hogesnelheidsmetrolijn en van de regio Paris Rive Gauche. Hij volgt Agnès Ogier op, die de functie van algemeen directeur Communication et Image Groupe opneemt binnen de SNCF-groep, een aandeelhouder van Thalys.

 

"We zijn blij Bertrand Gosselin te mogen verwelkomen om de ambities van Thalys, het boegbeeld van het Europese spoorvervoer, verder waar te maken. Zijn ervaring op het gebied van kwaliteitsvraagstukken bij openbaar vervoer zal zeer waardevol zijn voor Thalys, die de reiziger steeds centraal heeft gesteld in haar beleid. Het is een essentieel onderdeel van een duurzame, milieuvriendelijke en waardevolle Europese mobiliteit, zowel voor de klanten als voor de verschillende betrokken regio's. Namens de raad van bestuur wil ik Agnès Ogier en haar teams bedanken en feliciteren voor de manier waarop ze van Thalys het succesvolle spoorbedrijf hebben gemaakt dat het vandaag is.” Sophie Dutordoir, gedelegeerd bestuurder van de NMBS en voorzitter van de raad van bestuur van Thalys.

"Ik wil Agnès Ogier, die de afgelopen vier jaar het bedrijf leidde, en alle Thalys-teams bedanken voor het geleverde werk en de uitstekende resultaten. De omvorming van Thalys tot een spoorwegmaatschappij was een uitdaging waarin ze met glans geslaagd zijn. Het netwerk is uitgebreid, de groei werd op alle routes doorgezet, het aanbod werd volledig vernieuwd - inclusief de creatie van de lowcosttrein Izy - en de treinen met een nieuw design zullen binnenkort klaar zijn om het werkatelier te verlaten. 2018 is een recordjaar: het verkeer nam toe met meer dan 5% over het hele netwerk. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst. Er staan Bertrand Gosselin heel wat interessante uitdagingen te wachten. Ik heet hem van harte welkom in de wereld van de Europese hogesnelheidstreinen!" Rachel Picard, algemeen directeur van SNCF Travel.

"Sinds 1996 is Thalys gedreven door drie kernwaarden waarmee ze de wereld van morgen mee vormgeeft: interculturele samenwerking, vrij verkeer en een duurzame ontwikkeling. Ik ben trots dat het mijn beurt is om ze te verdedigen, in dit scharnierjaar voor Thalys. Het bedrijf staat aan de vooravond van enkele belangrijke realisaties: drie nieuwe bestemmingen, een volledige vernieuwing van de vloot en een groeiplan op alle routes. Op die manier blijven we verder bouwen aan rode en groene treinen die de verwachtingen van de reizigers van morgen inlossen.” Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

Met zijn komst naar Thalys neemt Bertrand Gosselin opnieuw de draad op van een carrière die in het buitenland begon. Eerst bij Rail Europe España, waar hij mee aan de wieg stond van de oprichting van een SNCF-verdeler in Madrid (1992-1994). Vervolgens bij de directie Grandes Lignes TGV waar hij de prijszetting van de TGV-verbindingen tussen Brussel en de Franse regio’s (1997- 1999) beheerde.

Als specialist in intermodaliteit stimuleerde hij de ontwikkeling van synergieën binnen de SNCF-groep, tussen Transilien, TER, Effia en Keolis, alvorens het directeurskabinet van de tak Transport Public te leiden (2001-2005).

Van 2010 tot 2012 heeft Bertrand Gosselin als directeur Marketing en Diensten het aanbod van SNCF Transilien in het Île-de-France mee vorm gegeven. Tijdens deze periode lanceerde hij met name de eerste applicatie om de mobiliteit in de hele regio Île-de-France te faciliteren, en creëerde hij Twitter-kanalen voor de verschillende lijnen. Voor die periode, tussen 1996 en 1999, leidde hij de marketingmix van de TGV's die de verschillende regio’s van Frankrijk met elkaar verbinden.

Bertrand Gosselin is een expert in dagelijkse mobiliteit. Sinds 2012 leidde hij de dagelijkse verplaatsingen van 540.000 reizigers in goede banen die met de RER C een traject afleggen van 187 km doorheen zeven Parijse departementen en 84 stations binnen het Île-de-France. Daarnaast coördineerde hij ook alle passagiersactiviteiten van de SNCF Mobilités op het grondgebied Paris Rive Gauche. Bertrand Gosselin draagt kwaliteit van dienstverlening en innovatie hoog in het vaandel en heeft van de RER C de eerste RER-lijn gemaakt die 100% is aangesloten op 4G (inclusief in de centrale tunnel van 18 km lang).

Bertrand Gosselin heeft een rijke operationele achtergrond dankzij het beheer van verschillende belangrijke vestigingen binnen de SNCF-groep, zowel voor de treindiensten (adjunct-directeur van de vestiging van de verkeersleiders van Paris Austerlitz, 1999-2001) als voor de spoorwegactiviteiten in de regio Paris Saint-Lazare (Mantes Seine en Vexin, 2006-2010).

Hij is afgestudeerd aan de ESCP Europe (1991) en heeft een masterdiploma behaald in openbare dienstverlening aan de Universiteit van Parijs-Dauphine. Bertrand Gosselin is 49 jaar oud en vader van twee kinderen.

Bij Thalys staan er de komende periode enkele grote projecten op stapel, met name de lancering van drie nieuwe bestemmingen in Frankrijk (Marne-la-Vallée en Roissy-Charles de Gaulle en vervolgens Bordeaux), de vernieuwing van de vloot met een nieuw ontwerp (RubY) en de verdere ontwikkeling van Izy, de lowcostservice van Thalys tussen Brussel en Parijs.

Bertrand Gosselin
Bertrand Gosselin
Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis