Carpoolen aan 300 km/u, nu ook naar alle Thalys-bestemmingen met Minigroup!

Vandaag lanceert Thalys « Minigroup », een nieuw voordelig tarief speciaal voor kleine groepen van 3 tot 5 personen. Na het succes van TickUp, de carpoolformule tussen Brussel en Parijs die Thalys in april 2015 introduceerde, kunnen reizigers nu genieten van een nieuw carpoolaanbod over de grenzen heen. Minigroup brengt hen naar alle Thalys-bestemmingen in Frankrijk, maar ook in Duitsland en Nederland. 

Het principe is eenvoudig: een voordelige formule vanaf 3 reizigers en een nog lagere prijs als reizigers per 4 of zelfs per 5 reizen. Met Minigroup kunnen reizigers zich vanaf €30 verplaatsen tussen Brussel en Parijs, met een maximumprijs van €40. Tussen Brussel en Amsterdam variëren de prijzen van €29 tot €30. Voor een rit naar Duitsland betalen reizigers slechts €20 tot €31. Ideale momenten om te delen op sociale media, met de WiFi-verbinding die sinds mei 2016 ook in Comfort 2 gratis beschikbaar is. 

Net zoals bij andere aanbiedingen van Thalys, kunnen reizigers hun plaats reserveren vanaf 4 maanden tot de avond voor vertrek volgens de beschikbaarheden. 

 • Tariefvoorwaarden: tickets in Comfort 2, zonder mogelijkheid tot wisselen of terugbetaling, onder voorbehoud van beschikbaarheden. 
 • Verkoopvoorwaarden: tot de avond voor vertrek kunnen reizigers hun plaats aan Minigroup-tarief reserveren, naargelang de beschikbaarheden; online verkoop via thalys.com, via de Thalys App en eveneens via alle gebruikelijke verkoopkanalen van Thalys en de reisagentschappen. 
 • Tarieven per persoon:
  Eerste 3 reizigers Vierde reiziger Vijfde reiziger
Brussel-Parijs €40 €35 €30
Brussel-Amsterdam €30 €30 €29
Brussel-Keulen €24 €22 €20

Voor meer informatie en de tarieven voor alle routes: https://www.thalys.com/be/nl/aanbiedingen-en-tarieven/minigroup 

 

TickUp werd gelanceerd in april 2015 en geeft reizigers de kans om met 4 personen last-minute aan een voordelig tarief te reizen tussen Brussel en Parijs – met vrienden of onbekende reisgenoten! Met TickUp genieten reizigers van een vaste prijs van €29 en kunnen ze hun ticket reserveren vanaf 7 dagen tot de avond voor vertrek. Tickets worden uitsluitend verkocht op thalys.com/tickup. Op dit platform kunnen vrienden een groep vormen of kan elke individuele reiziger een groep samenstellen waarbij onbekende reizigers zich kunnen aansluiten om van het voordelige tarief te genieten

 • Distributievoorwaarden: aanbieding uitsluitend beschikbaar op thalys.com via thalys.com/tickup. Aantal personen per groep: 4; in de mate van het mogelijke zullen reizigers van dezelfde groep bij elkaar geplaatst worden. In de e-mail met de reservatiebevestiging zal voor elke reiziger de plaats van zijn reisgenoten aangeduid worden. 
 • Reservatie: van 7 dagen voor vertrek tot 23.59 uur op de avond voor vertrek, op voorwaarde dat er nog minstens 4 beschikbare plaatsen zijn in de trein en op de gewenste datum. De groep moet in maximaal 48 uur samengesteld worden. Geldig voor reizen in Comfort 2, ticket niet inwisselbaar en niet terugbetaalbaar. 
 • Meer informatie: www.thalys.com/tickup

 

Persbericht Minigroup

PDF - 347 Kb

Eva Mertens, Peter Lybeer

Thalys

Wim Lefebure

Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thalys

 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Neem contact op met

Marcel Broodthaersplein 4, 1060 - Sint-Gillis

www.thalys.com