De Sneeuw-Thalys brengt wintersportliefhebbers naar de voet van de pistes

De Sneeuw-Thalys brengt wintersportliefhebbers naar de voet van de pistes

De zomervakantie is officieel voorbij. Hoog tijd voor nieuwe avonturen, deze keer op besneeuwde pistes. Dankzij de Sneeuw-Thalys kunnen wintersporters de grootste skigebieden in de Franse Alpen snel, comfortabel en zonder files bereiken. Tickets zijn vanaf 13 september te koop voor reizen tussen 22 december 2018 en 13 april 2019.

Ook dit jaar verbindt Thalys Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid met Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Van daaruit kunnen sneeuwliefhebbers comfortabel en zonder files de grootste skigebieden in de Franse Alpen bereiken, zoals Les 3 Vallées, Tignes, La Plagne of Les Arcs. Vertrek elke zaterdag tussen 22 december 2018 en 13 april 2019.

Jouw kans om te reizen met de nieuwe tariefklasse

Dankzij het nieuwe tariefrooster van Thalys, van kracht sinds december 2017, is er een nieuwtje op het vlak van reserveringen. Voor de eerste keer kan je immers trips met de Sneeuw-Thalys boeken volgens de drie nieuwe tarieven: Standard, Comfort en Premium.

 • De Sneeuw-Thalys is toegankelijk vanaf € 55 per enkele reis in Standard. De ideale oplossing om snel en goedkoop tot aan de voet van de pistes te komen.
 • Het Comfort-tarief is nu beschikbaar tegen een gereduceerde prijs: vanaf € 80 per enkele reis.
 • En voor degenen die willen genieten van alle diensten van de rode treinen (inclusief een welkomstdrankje en een maaltijd geserveerd aan de zitplaats bij elk traject), start het Premium-tarief aan € 129 per enkele reis.

Snelle beslissers kunnen genieten van het Snow Flakes-aanbod, dat het mogelijk maakt om het Premium-assortiment te ontdekken aan € 89.

Voor € 1 extra zijn er ook tickets voor “Elk Belgisch Station” ter beschikking, waarmee reizigers vanaf elk station op het Belgische spoorwegnet naar Brussel-Zuid en Antwerpen-Centraal kunnen reizen.

De formule blijft voor de rest ongewijzigd

Alle ingrediënten die de Sneeuw-Thalys elk jaar tot een succes maken, zijn opnieuw aanwezig:

 • “Skihosts", herkenbaar aan hun rode uniform, die ter beschikking van de passagiers staan om hen te helpen hun ski-uitrusting in de trein weg te bergen en bij aankomst uit te laden.
 • Extra ruimte aan boord voor bagage.
 • Aanzienlijke kortingen, met name op de huur van Skiset-uitrustingen en de reservering van accommodatie bij MMV.
 • Niet te vergeten gratis wifi voor alle reizigers, zoals bij elke Thalys-rit.

Op uw plaatsen, klaar, reserveer… en ski!

Tickets voor de Sneeuw-Thalys zullen vanaf 13 september voor alle wintersportfanaten te koop zijn op Thalys.com, evenals in erkende reisbureaus, in internationale stations van de NMBS of via het callcenter op 070/79.79.79.

Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis