Een nieuw begin voor Thalys: Op 31 maart 2015 wordt Thalys een spoorwegonderneming

Een nieuw begin voor Thalys: Op 31 maart 2015 wordt Thalys een spoorwegonderneming

Maandag 30 maart 2015 — Agnès Ogier, CEO van Thalys, Jo Cornu, CEO van NMBS en Rachel Picard, Algemeen Directeur van Voyages SNCF hebben op maandag 30 maart om 12 uur in Brussel het akkoord ondertekend voor de transformatie van Thalys tot een spoorwegonderneming.

Ingeleid in juli 2013 met het ondertekenen van een intentieverklaring door de beide aandeelhouders, NMBS en SNCF, krijgt Thalys door de transformatie meer middelen ter beschikking om in de toekomst efficiënter te worden en sneller te kunnen reageren. Zo wenst Thalys de kwaliteit van de dienstverlening en tevredenheid van de reizigers te verbeteren.

De spoorwegonderneming, gezamenlijk geleid door NMBS (40%) en SNCF (60%), zal uitbreiden van 200 naar 550 medewerkers. Daarnaast zal het alle controlemiddelen en de productie van de Thalys-activiteiten integreren. Thalys wordt daarmee zelf verantwoordelijk voor de activiteiten in België en Frankrijk, het hart van het hogesnelheidsnetwerk.

Met deze historische stap bevestigt Thalys dat het een belangrijke speler is in de Europese sector van hogesnelheidstreinen en in de toekomst de reizigers een unieke reiservaring kunnen bieden onder de slogan “Welkom aan boord”.

Agnès Ogier, CEO van Thalys: “Door Thalys de volledige verantwoordelijkheid te geven over de transport- en service missie en door ons de nodige middelen te geven om te slagen in deze missie, bevestigen NMBS en SNCF hun sterk vertrouwen in ons. Thalys is een unieke en multiculturele organisatie. Vier markten verbinden is een dagelijkse uitdaging. Vandaag staan we voor een schaalverandering en bereiken we de nodige omvang om onze ontwikkeling verder te zetten. Daarmee kunnen we een directe impact hebben op ons team, waardoor we onze expertise kunnen optimaliseren: dichter bij het terrein zullen we onze diensten beter kunnen beheren, sneller kunnen reageren en creatiever kunnen zijn. Zo kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening vergroten.”

Jo Cornu, CEO van NMBS en toekomstige voorzitter van de Raad van Bestuur van Thalys: “Thalys is een symbool voor België in het hart van Europa. We zijn erg fier dat deze onderneming onafhankelijk wordt als volwaardige spoorwegonderneming. Met deze transformatie willen we Thalys de nodige middelen geven om de ontwikkeling te realiseren. In de steeds competitievere markt zal Thalys namelijk voldoende flexibele besluitvormingsorganen nodig hebben. De participatie van NMBS in deze stabiele en ambitieuze samenwerking onder de noemer Thalys, zal de consolidatie van de expertise en internationale knowhow mogelijk maken.”

Rachel Picard, Algemeen Directeur van Voyages SNCF en bestuurslid van Thalys: “Deze nieuwe start voor Thalys is zeer goed nieuws. De transformatie van Thalys consolideert onze samenwerking met NMBS. Thalys heeft nu alle sleutels in handen om sneller te ontwikkelen en de kwaliteit en vlotheid van de dienstverlening in de vier landen blijvend te verbeteren. We wensen het Thalys-team veel succes in de komende jaren!”

Agnès Ogier, CEO en bestuurslid van Thalys, Jo Cornu, CEO van NMBS en toekomstige voorzitter van de Raad van Bestuur van Thalys en Rachel Picard, Algemeen Directeur van Voyages SNCF en bestuurslid van Thalys.