Heeft u hem al zien voorbijrijden?

Een Thalys-trein in een speciaal jasje gehuld voor het Wereldkampioenschap IJshockey

Vandaag, 50 dagen voor het Wereldkampioenschap IJshockey, georganiseerd door de Internationale IJshockey Federatie (IIHF), onthult Thalys als officiële partner een treinstel dat voor de gelegenheid de kleuren van het Kampioenschap zal dragen. Het unieke toestel zal vijf maanden lang op het hele Thalys-netwerk rijden – inclusief naar de stations van Brussel-Zuid, Luik-Guillemins en Antwerpen-Centraal – om in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland de sport, die in Europa aan populariteit wint, te promoten. Het Kampioenschap IJshockey vindt dit jaar plaats in Parijs en Keulen, van 5 tot 21 mei. 

IJshockeyfans en reizigers die graag deze spectaculaire sport willen ontdekken kunnen van 20 maart tot 9 april 3x2 reizen met Thalys en 3x2 tickets voor een hockeygame winnen dankzij een online wedstrijd van Thalys. Bezoek thalys.com voor meer informatie. 

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis