Hélène Valenzuela, nieuwe Chief Operations Officer (COO) van Thalys International

Nieuwe COO met meer dan 15 jaar ervaring in de internationale spoorwegsector

In september 2013 heeft Hélène Valenzuela het management van Thalys International vervoegd als Chief Operations Officer (COO).

Hélène Valenzuela studeerde af aan de Ecole Supérieur de Commerce de Paris (ESCP Europe) en heeft veel ervaring in de spoorwegsector. Deze ervaring deed zij op bij de SNCF Groep, waar ze sinds 1995 verschillende functies uitoefende, zowel commerciële als op het vlak van operationeel beheer.

Hélène Valenzuela heeft een internationaal profiel. Van 2004 tot 2009 was ze algemeen directeur bij ELIPSOS INTERNACIONAL S.A., een bedrijf waarvan de RENFE en de SNCF elk voor de helft aandeelhouder zijn en dat instaat voor het commerciële beheer van de nachttreinen Parijs-Barcelona, Parijs-Madrid en Barcelona-Milaan/Zürich.

Van 2009 tot 2012 was ze directrice van het hogesnelheidsproject ELIPSOS INTERNACIONAL S.A. van RENFE-SNCF en bestuurder-algemeen directeur van het economische samenwerkingsverband 'RENFE-SNCF en Coopération Voyageurs'. Ze begeleidde onder meer de lancering van de nieuwe hogesnelheidslijn tussen Parijs en Figueras in 2010.

Vanaf 2012 was ze ook verantwoordelijk voor de verbindingen en de nieuwe routes van Eurostar (Head of Connections and New Routes).

Als COO van Thalys International zal zij de volledige productie en exploitatie van het Thalys-hogesnelheidsnetwerk beheren (materiaal, treinpaden, dienstverlening aan boord enz.). Ze brengt het bedrijf haar brede ervaring in het internationale hogesnelheidsspoorwegverkeer bij, en zal ook haar grondige kennis van het spoorwegaanbod, haar ervaring inzake team management en inzake het beheer van grote commerciële en operationele projecten kunnen inzetten.

"Ik ga deze nieuwe uitdaging bij Thalys met plezier aan. Er wachten mooie projecten op me, ook in aanloop naar de transformatie van Thalys tot spoorbedrijf. Ik kijk ernaar uit om hier deel van uit te maken en mij ten volle voor Thalys in te zetten", aldus Hélène Valenzuela, nieuwe COO van Thalys International.

Contacteer ons
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis