In de trein is het elke dag Valentijn

Volgens een studie in opdracht van Thalys werd bijna 1 Belg op 4 al eens openlijk versierd op de trein. 1 op 6 zou zelf al ingegaan zijn op het verleidingsspel.

Met Valentijn voor de deur maakt Thalys de resultaten bekend van een studie* in samenwerking met het onderzoeksbureau Ifop in de vier Thalys-landen (België, Duitsland, Frankrijk en Nederland).

 • Bijna 1 Europeaan op 4 geeft toe al eens openlijk versierd te zijn geweest aan boord van een trein (gemiddeld 23%)
  De Nederlanders zijn kampioen in het flirten: met 28% eindigen ze op de eerste plaats. De Belgen volgen op de tweede plaats met 24%. De romantische Fransen eindigen verrassend op de vierde en laatste plaats. Mannen nemen in het algemeen vaker initiatief dan vrouwen: 28% van de vrouwen werd al eens versierd op de trein, tegenover 17% van de ondervraagde Europese mannen.
   
 • 1 Belg op 6 ging ooit al in op het verleidingsspel
  De kloof tussen versierd worden door een medepassagier en het echte verleidingswerk is voor de Belg niet zo groot. 14% van de Belgen beweert namelijk zelf al te hebben deelgenomen aan het verleidingsspel aan boord van een trein. Ook de Nederlanders en Fransen gaan graag in op een flirtende medepassagier (respectievelijk 20% en 18%). Terwijl de Duitsers het zich duidelijk minder laten bevallen (amper 4%).
   
 • Maar het stopt niet bij een flirt. Bijna 4% van de Europeanen verklaren in de enquête dat ze ooit een relatie begonnen aan boord van een trein. Toch wel een opmerkelijke score in de 4 landen.
 • Ook vriendschap is belangrijk.
  32% van de ondervraagde Europeanen maakte ooit al vrienden aan boord van een trein. Met de Duitsers op kop: 35% van hen ontmoette wel eens een nieuwe vriend op de trein. Daartegenover staan de Nederlanders, met een score van amper 15%.
   

Hebt u ooit op de trein …
 

1. Meegemaakt dat u werd versierd? Ja :

België: 24%
Duitsland: 23%
Frankrijk: 21%
Nederland: 28%
Totaal 4 landen: 23%
Totaal mannen: 17%
Totaal vrouwen: 28%

2. Deelgenomen aan het verleidingsspel? Ja :

België: 14%
Duitsland: 4%
Frankrijk: 18%
Nederland: 20%
Totaal 4 landen: 11%
Totaal mannen: 14%
Totaal vrouwen: 9%

3. Een relatie begonnen? Ja:

België: 4% 
Duitsland: 4%
Frankrijk: 5%
Nederland: 4%
Totaal 4 landen: 4%
Totaal mannen: 5%
Totaal vrouwen: 3%

4. Vrienden gemaakt? Ja :

België: 32%
Duitsland: 35%
Frankrijk: 33% 
Nederland: 15%
Totaal 4 landen: 32%
Totaal mannen: 35%
Totaal vrouwen: 30%

 

 

*Bron: De cijfers zijn het resultaat van een studie van het Ifop in opdracht van Thalys bij 4025 ondervraagden. Een representatieve groep vanaf 18 jaar werd samengesteld in de vier landen: België (1016 ondervraagden), Frankrijk, (1002), Duitsland (1001) en Nederland (1016). Na een stratificatie per regio werden de ondervraagden in elk land geselecteerd op basis van quota (geslacht, leeftijd, sociaal-professionele kenmerken). De interviews werden online afgenomen (CAWI – Computer Assisted Web Interviewing) in de periode van 24 juni tot 3 juli 2013. Voor het berekenen van de resultaten werd rekening gehouden met het werkelijk demografisch regionaal gewicht van de vier samples in verhouding tot de totale steekproef.

Contacteer ons
Géraldine Lutz Whyte Corporate Affairs
Géraldine Lutz Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis