Inhuldiging van de eerste IZY-trein

Lancering van lowcost-trein tussen Brussel en Parijs

Agnès Ogier, CEO van Thalys, heeft vandaag de eerste IZY richting Parijs ingehuldigd in het Brusselse Zuidstation. De nieuwe lowcost-trein maakt het mogelijk voor reizigers om vanaf €19 te reizen tussen de steden Brussel en Parijs.

Agnès Ogier, CEO van Thalys, legt uit: “Vandaag zijn we allen, meer dan ooit, zowel Brussel als Parijs. Onze twee hoofdsteden hebben een historische, sterke band met elkaar, gebaseerd op een gemeenschappelijke voorliefde voor kunst en cultuur, evenals solidariteit. Met IZY willen we nog meer passagiers overtuigen om de trein te nemen ter ontdekking van deze twee steden. Thalys zet zich immers reeds jarenlang met volle overtuiging in voor het dichter bijeen brengen van deze regio's; IZY vervolledigt dit engagement.”

Ook Jacqueline Galant, Belgische minister van Mobiliteit, heeft haar steun geuit voor de lancering van deze nieuwe trein: “De lowcost-trein IZY beantwoordt aan de verwachtingen van de klanten die graag op een andere manier reizen. Het is een nieuwe beleving van de treinreis, ten gunste van een duurzame mobiliteit in combinatie met voordelige prijzen.”

IZY is een gloednieuw aanbod van Thalys, speciaal ontworpen voor de vrijetijdsklanten, en het beantwoordt de vraag naar goedkope reisoplossingen die ook snel en duurzaam zijn. De nieuwe treinen in de kleuren groen en paars verbinden Brussel en Parijs met twee of drie dagelijkse retourritten in een gemiddelde reistijd van 2u15 aan erg concurrerende prijzen. Tickets worden twee maanden voor vertrek te koop aangeboden. Tot op het allerlaatste moment blijft IZY een interessant alternatief aangezien er een gegarandeerde maximumprijs is van €59 (exclusief opties).

 

Voor meer informatie en voor reservaties: www.Izy.com / @izy_nl / Facebook.com/Izy

Fotomateriaal : © Thalys 2016, Patrick Lazik.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis