Inhuldiging van de eerste IZY-trein

Lancering van lowcost-trein tussen Brussel en Parijs

Zondag 3 april 2016 — Agnès Ogier, CEO van Thalys, heeft vandaag de eerste IZY richting Parijs ingehuldigd in het Brusselse Zuidstation. De nieuwe lowcost-trein maakt het mogelijk voor reizigers om vanaf €19 te reizen tussen de steden Brussel en Parijs.

Agnès Ogier, CEO van Thalys, legt uit: “Vandaag zijn we allen, meer dan ooit, zowel Brussel als Parijs. Onze twee hoofdsteden hebben een historische, sterke band met elkaar, gebaseerd op een gemeenschappelijke voorliefde voor kunst en cultuur, evenals solidariteit. Met IZY willen we nog meer passagiers overtuigen om de trein te nemen ter ontdekking van deze twee steden. Thalys zet zich immers reeds jarenlang met volle overtuiging in voor het dichter bijeen brengen van deze regio's; IZY vervolledigt dit engagement.”

Ook Jacqueline Galant, Belgische minister van Mobiliteit, heeft haar steun geuit voor de lancering van deze nieuwe trein: “De lowcost-trein IZY beantwoordt aan de verwachtingen van de klanten die graag op een andere manier reizen. Het is een nieuwe beleving van de treinreis, ten gunste van een duurzame mobiliteit in combinatie met voordelige prijzen.”

IZY is een gloednieuw aanbod van Thalys, speciaal ontworpen voor de vrijetijdsklanten, en het beantwoordt de vraag naar goedkope reisoplossingen die ook snel en duurzaam zijn. De nieuwe treinen in de kleuren groen en paars verbinden Brussel en Parijs met twee of drie dagelijkse retourritten in een gemiddelde reistijd van 2u15 aan erg concurrerende prijzen. Tickets worden twee maanden voor vertrek te koop aangeboden. Tot op het allerlaatste moment blijft IZY een interessant alternatief aangezien er een gegarandeerde maximumprijs is van €59 (exclusief opties).

 

Voor meer informatie en voor reservaties: www.Izy.com / @izy_nl / Facebook.com/Izy

Fotomateriaal : © Thalys 2016, Patrick Lazik.

IZY-trein in het station
Inhuldiging van de allereerste IZY-trein door Agnès Ogier, CEO van Thalys, in aanwezigheid van Philip Cordery, Frans vertegenwoordiger voor Fransen in België, Michel Jadot, directeur internationale relaties van de NMBS en Axelle Pollet, woordvoerder van Mevrouw Jacqueline Galant, Federaal minister van Mobiliteit.
Interieur IZY-trein
Interieur IZY-trein
De IZY-dienstverlening wordt verzorgd door 100% Thalys-personeel, in aangepast uniform.