IZY bereikt de kaap van 1 miljoen!

#LEUKIDEE: om de symbolische kaap van 1 miljoen reizigers te vieren, geeft de lagekostentrein van Thalys online meer dan 10.000 cadeaubonnen weg

IZY, dat is een nieuwe formule om een antwoord te bieden op de vraag naar lowcostreizen tussen Brussel en Parijs. Door de snelheid een beetje te verminderen en de service te vereenvoudigen biedt IZY een erg lage prijs voor een reis die op haar beurt sneller, duurzamer en comfortabeler is dan met de wagen.  

Missie volbracht, want het recept van IZY, dat speciaal werd ontworpen voor vrijetijdsklanten, heeft al 1 miljoen reizigers aangetrokken sinds haar lancering in april 2016. Het bewijs van dit groeiende succes: deze zomer registreerde IZY maar liefst 17% meer reizigers (vs. juli-augustus 2017).

"Het succes van onze lowcosttrein IZY weerspiegelt ook de uitstekende relatie tussen Brussel en Parijs en een geslaagde Europese mobiliteit voor iedereen. Nu de kaap van de miljoenste passagier wordt overschreden, is IZY er duidelijk in geslaagd om  het hoofd te bieden aan de concurrentie van de wagen, die een 8 keer grotere ecologische voetafdruk heeft op dat traject", verklaart Agnès Ogier, CEO van Thalys.

IZY, dat is:

 • Een reisduur van gemiddeld 2u15 tussen Brussel en Parijs (tegenover 1u22 met Thalys en meer dan 3u met de wagen);
 • Een basisprjis van €19 (tegenover €29 met Thalys), met twee innovatieve opties die het mogelijk maken om nog goedkoper te reizen: tickets zonder een gegarandeerde zitplaats aan €10  en tickets voor een klapstoel aan €15;
 • 80% bezettingsgraad in het weekend;
 • 90% klantentevredenheid;
 • Voor iedereen: jongeren, gezinnen, senioren...
 • Een heringericht treinstel vanaf december en aangepaste uurroosters met een betere spreiding in de namiddag

Tot en met 19 oktober, 10 000 cadeaubonnen van €5 tot €200 te winnen

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober kan je op www.izy.com meer dan 10 000 cadeaubonnen van €5 tot €200 winnen met « The IZY Million Game » . Deze kunnen gebruikt worden voor een ritje op de paars-groene trein tussen 16 oktober 2018 en 16 april 2019. Perfect om de Franse hoofdstad in herstkleuren en aan een zacht prijsje te ontdekken.

Over IZY

IZY,  Op 3 april 2016 lanceerde Thalys IZY als lowcostalternatief voor de verbinding Brussel-Parijs. Het nieuwe aanbod, dat speciaal bedacht werd voor vrijetijdsreizigers, biedt een antwoord op de vraag naar een snelle reisformule tegen zachte prijzen.

Met tarieven vanaf €19, verlaagt IZY de prijs voor een ritje Brussel-Parijs tot een ongezien minimum. De tickets kunnen enige tijd vooraf worden gereserveerd (twee maanden voor vertrek te koop aangeboden) en een budgetvriendelijke keuze blijft tot op het allerlaatste boekingsmoment mogelijk. De maximumprijs bedraagt €59 (zonder opties).

Met trajecten die gemiddeld 2u15 duren (tussen 2u08 en 2u30 afhankelijk van het tijdsschema), en met 2 heenritten op vrijdag en 2 terugritten op zondag, biedt IZY de mogelijkheid om het weekend in Parijs door te brengen. Sinds de lancering heeft  IZY  zo meer dan 1 miljoen reizigers mogen verwelkomen tussen Brussel en Parijs.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis