IZY viert tweede verjaardag: 800 000 reizigers tussen Brussel en Parijs sinds 2016

En om dat te vieren, reizen kinderen voor slechts €1 tussen 23 april en 31 mei

Twee jaar succes tussen Brussel en Parijs

Sinds de lancering in april 2016 heeft IZY met 800 000 reizigers tussen Brussel en Parijs haar streefdoel bereikt. Het IZY-recept zet volop in op vrijetijdsreizigers en valt al twee jaar goed in de smaak. Alle ingrediënten van een geslaagd lowcostaanbod zijn aanwezig: bijzonder scherpe tarieven voor een vereenvoudigde dienstverlening aan boord, een exclusieve online ticketverkoop en een langere reistijd door het gedeeltelijke gebruik van de klassieke spoorlijnen. Het resultaat: een reiservaring die zowel qua snelheid, duurzaamheid als reiscomfort de wagen overtreft.

Het succes van ons lowcostalternatief IZY dat vandaag zijn tweede verjaardag viert, is ook een succesverhaal voor de relatie tussen Brussel en Parijs, dankzij een nieuwe dynamiek op het traject tussen de twee hoofdsteden. Met 800 000 reizigers na twee jaar bewijst de IZY-formule zich als een volwaardig alternatief voor reizen met de wagen, met bovendien een tot acht keer lagere CO2‑uitstoot”, aldus Agnès Ogier, CEO van Thalys.

IZY, dat is nog steeds:

  • 2u15 gemiddeld voor het traject tussen Brussel en Parijs (in vergelijking met 1u22 met de Thalys en meer dan 3u met de wagen)
  • Stuntprijs van €19 (ten opzichte van €29 voor de Thalys). Dankzij twee nieuwigheden is het mogelijk om zelfs nog goedkoper te reizen: wie een ticket boekt zonder gegarandeerde zitplaats betaalt €10 en een “klapstoelticket” kost €15.

IZY, dat is ook:

  • Bezettingsgraad van 80% tijdens het weekend
  • Tevredenheidsgraad van 90% bij de reizigers
  • Voor iedereen: jongeren, gezinnen, senioren …

Reizen voor kinderen aan 1€

Ter gelegenheid van haar tweede verjaardag zet IZY de gezinnen in de bloemetjes. Vanaf vandaag tot 22 april kunnen kinderen jonger dan 12 jaar genieten van een uitzonderlijk tarief van €1 voor reizen naar Parijs tussen 23 april en 31 mei. De ideale gelegenheid om tijdens een van de verlengde weekends in mei de Franse hoofdstad te ontdekken aan een zacht prijsje!

IZY is een volwaardig lid van de Thalys-familie. Ons doel is om de verwachtingen van onze klanten zo goed mogelijk in te lossen. Dit houdt vanzelfsprekend in dat we de gezinnen niet uit het oog verliezen en hen regelmatig interessante formules aanbieden”, zegt Bruno Dierickx, commercieel directeur van Thalys.

Details van de promotie

Tickets zijn te koop op www.izy.com/nl/family van 10 tot 22 april 2018 voor reizen tussen 23 april en 31 mei 2018. Ze zijn geldig voor kinderen jonger dan 12 jaar begeleid door een volwassene die reist met een Standard- of Standard XL-tarief. De tickets kunnen niet omgeruild of terugbetaald worden. Onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

Over IZY

Op 3 april 2016 lanceerde Thalys IZY als lowcostalternatief voor de verbinding Brussel-Parijs. Het nieuwe aanbod, dat speciaal bedacht werd voor vrijetijdsreizigers, biedt een antwoord op de vraag naar een snelle reisformule tegen zachte prijzen.
Met tarieven vanaf €19, verlaagt IZY de prijs voor een ritje Brussel-Parijs tot een ongezien minimum. De tickets kunnen enige tijd vooraf worden gereserveerd (twee maanden voor vertrek te koop aangeboden) en een budgetvriendelijke keuze blijft tot op het allerlaatste boekingsmoment mogelijk. De maximumprijs bedraagt €59 (zonder opties).
Met trajecten die gemiddeld 2u15 duren (tussen 2u08 en 2u30 afhankelijk van het tijdsschema), en met 2 heenritten op vrijdag en 2 terugritten op zondag, biedt IZY de mogelijkheid om het weekend in Parijs door te brengen. Sinds de lancering heeft IZY zo meer dan 800 000 reizigers mogen verwelkomen tussen Brussel en Parijs.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis