Merkcommunicatie, CRM en digital: Thalys maakt zijn partners bekend voor de komende 3 jaar

Woensdag 14 januari 2015 — Thalys gaat samenwerken met Rosapark voor de merkcommunicatie en met DigitasLBi voor de CRM en digitale strategie. Dat besliste Thalys na een aanbestedingsprocedure.

Thalys wil met deze samenwerkingen het imago versterken, het engagement vergroten en de relatie met de reizigers verder ontwikkelen door de slogan 'Van harte welkom' coherent te versterken met een digitale aanwezigheid in de vier Thalys-landen.

De aanbesteding werd verdeeld in twee loten:

  • Lot 1: merkcommunicatie. De bureaus ontwikkelden een globale strategie voor het merk, de externe communicatie en communicatiemiddelen (media en tools). De opdracht bestond uit het creëren, uitvoeren en produceren van campagnes, de ontwikkeling van de brand content, een 360° communicatieplan en de creatie van publicaties.
  • Lot 2: CRM en digital. De bureaus kregen de opdracht om een strategisch advies voor (e)CRM (rekrutering, conversie, kwalificatie en binding van klanten) te presenteren, klanttrajecten uit te tekenen per segment (inclusief frequente reizigers), multi-channel actieplannen te implementeren en de impact te meten van de aangewende middelen. Daarnaast moesten ze advies geven over de digitale strategie voor alle digitale omgevingen (web, mobile, sociale netwerken, newsletters, WiFi-portaal) en over structurele en grafische creatie en optimalisering.

"Wij zetten met plezier onze samenwerking met Rosapark voort voor de ontwikkeling van onze merkcommunicatiestrategie en kijken uit naar een samenwerking met DigitasLBi voor onze strategie op het vlak van CRM en digital," aldus Scheherazade Zekri-Chevallet, commercieel directeur bij Thalys. "De beide ondernemingen hebben de uitdagingen voor Thalys en het belang van de multiculturele dimensie duidelijk goed begrepen. De strategie van DigitasLBi was ambitieus, met een aanwezigheid op alle digitale kanalen en hun 360° visie houdt rekening met ons DNA en beantwoordt aan onze ambities op middellange termijn."

Looptijd van de contracten: Van 1 april 2015 tot 31 maart 2018