Met Thalys tot aan de skipiste!

Vertrek deze winter zonder zorgen op skireis naar de Franse Alpen met de Sneeuw-Thalys. Wintersporters treinen elke zaterdag tussen 23 december 2017 en 14 april 2018 van Brussel naar de populairste skioorden in Chambéry (4u28), Aime-la-Plagne (6u12) en Bourg-Saint-Maurice (6u35). Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 14 september.

Iedere zaterdag van de stad naar de bergen

Sneeuwliefhebbers reizen deze winter met de bekende rode hogesnelheidstreinen vanuit Antwerpen-Centraal en Brussel-Zuid rechtstreeks naar Chambéry, Albertville, Moûtiers-Salins, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Van daaruit kunnen ze eenvoudig doorreizen naar de grootste skioorden van de Franse Alpen, zoals Les 3 Vallées, Tignes, La Plagne en Les Arcs.

De Sneeuw-Thalys, een snelle en comfortabele oplossing

Met de Sneeuw-Thalys reizen skifanaten comfortabel en zonder zorgen naar hun favoriete skioord. Er zullen op de treinen “Skihosts” aanwezig zijn - herkenbaar aan hun rode uniform - die de reizigers helpen om hun skiuitrusting bij vertrek aan boord van de trein te laden en bij aankomst terug uit te laden. Er wordt ook extra bagageruimte voorzien. Iedereen kan bovendien gebruikmaken van gratis wifi aan boord, reizigers in Comfort 1 genieten daarnaast nog van maaltijden die aan de stoel worden geserveerd en een ruim aanbod kranten en magazines.

Voordelige tarieven

Tickets voor de Sneeuw-Thalys zijn verkrijgbaar vanaf €55 voor een enkele reis in Standard (No Flex-tarief in Comfort 2) en €89 in Premium (Semi Flex-tarief in Comfort 1).

Tijdens de eerste verkoopsweek kunnen vroegboekers bovendien genieten van het Snow Flakes-aanbod, met  tickets aan voordeeltarieven (respectievelijk €49 en €79) voor de minst volle treinen.

Voor €1 extra zijn er ook tickets voor “Elk Belgisch Station” ter beschikking, waarmee reizigers vanaf elk station op het Belgische spoorwegnet naar Brussel-Zuid en Antwerpen-Centraal kunnen reizen.

Tal van partnerschappen voor een zorgeloze vakantie

Thalys-reizigers kunnen profiteren van grote kortingen op de verhuur van Skiset-uitrustingen, de boeking van een vakantieverblijf bij MMV of de levering van boodschappen aan huis met Off Courses.

Praktisch

Tickets voor de Sneeuw-Thalys zijn vanaf 14 september verkrijgbaar op thalys.com, in de erkende reisbureaus, in de internationale NMBS-stations of via het callcenter op het nummer 070 79 79 79.

De onderstaande uurroosters zijn louter indicatief en kunnen nog worden gewijzigd. De meest recente gegevens zijn te vinden op thalys.com.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis