Naar aanleiding van de gebeurtenissen van 22.03 in België, ligt het Thalys-verkeer op het hele netwerk stil

Informatie om 11u30

 

Thalys wenst eerst en vooral haar steun te betuigen aan de familieleden van de slachtoffers en gewonden bij de gebeurtenissen van deze ochtend.

Naar aanleiding van deze tragische gebeurtenissen, is het Thalys-verkeer momenteel helemaal onderbroken.
België: Het station Brussel-Zuid werd geëvacueerd en geen enkele Thalys houdt er halt.
Frankrijk: De Thalys-treinen die reeds vanuit Paris Nord vertrokken waren, werden afgeleid naar Rijsel.
Nederland en Duitsland: Geen enkele Thalys-trein vertrekt uit de Nederlandse of Duitse stations.

Thalys raadt reizigers ten stelligste aan om hun reis uit te stellen. Alle tickets, gereserveerd voor treinritten op 22 of 23 maart, kunnen worden omgeruild, afhankelijk van beschikbaarheid, en terugbetaald zonder bijkomende kosten bij het oorspronkelijke verkooppunt.

Thalys staat in contact met de nationale veiligheidsautoriteiten in elk land. Er zijn verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht in de stations die Thalys bedient.

Thalys blijft ter beschikking om zijn klanten te begeleiden in deze moeilijke omstandigheden. De klantendienst is bereikbaar via telefoon (+32 70 66 77 88) of via het Twitter-account van Thalys @Thalys_nl

 

 

 

Contacteer ons
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis