Thalys voorziet vandaag uitzonderlijk twee treinen tussen Brussel-Zuid en Paris Gare du Nord

Informatie om 16u45

Ter gelegenheid van de heropening van het Belgische spoorwegnetwerk, stelt Thalys alles in het werk om het treinverkeer zo spoedig mogelijk te kunnen hervatten.

Voor vandaag voorziet Thalys uitzonderlijk slechts twee treinen heen en terug tussen Brussel-Zuid en Parijs Gare du Nord.

In België: vanuit Brussel-Zuid wordt er een vertrek naar Paris Gare du Nord om 19u13 en een vertrek om 21u57 voorzien. De toegang tot het station Brussel-Zuid zal beperkt zijn tot één enkele ingang via het Hortaplein.
In Frankrijk: vanuit Paris Gare du Nord wordt er een vertrek naar Brussel-Zuid om 17u16 en een vertrek om 19u13 voorzien.

Voor morgen, woensdag 23 maart, raadt Thalys reizigers ten stelligste aan om hun reis naar de Thalys-bestemmingen uit te stellen, als gevolg van het zwaar verstoorde treinverkeer.

Thalys blijft zijn reizigers informeren over de evolutie van de situatie, in het bijzonder via de site www.thalys.com en via het Twitteraccount @Thalys_nl.

Omruilingen en terugbetalingen. Thalys herinnert reizigers eraan dat alle tickets, gereserveerd voor treinritten op 22 of 23 maart, kunnen worden omgeruild, afhankelijk van beschikbaarheid, en terugbetaald zonder bijkomende kosten bij het oorspronkelijke verkooppunt.

Thalys blijft ter beschikking om zijn klanten te begeleiden in deze moeilijke omstandigheden. De klantendienst is bereikbaar via telefoon (+32 70 66 77 88) of via het Twitter-account van Thalys @Thalys_nl

Contacteer ons
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis