Nederlandse Karin Duivenvoorden is nieuwe directeur Brand en Communicatie Thalys International

Internationale expertise in communicatie en marketing om de verdere ontwikkeling van Thalys te begeleiden

Karin Duivenvoorden wil het merk Thalys verstevigen in een steeds competitievere context en nieuwe communicatietechnologieën incorporeren in de klantenrelaties. Bovendien heeft ze een belangrijke rol in het begeleiden van de omvorming van Thalys tot spoorwegonderneming.

Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van het Thalys team. Het is een zeer actieve onderneming die erin slaagt zijn positie te ontwikkelen in een competitieve markt. Er staan mij enkele boeiende uitdagingen te wachten: nieuwe bestemmingen (zoals Rijsel), de versterking van het netwerk in Nederland, de ontwikkelingen naar een volwaardige spoorwegonderneming …..

Frank Gervais, CEO van Thalys:

Nu de Nederlandse markt aanzienlijk aan het groeien is, is het aannemen van een Nederlandse directeur zeer zinvol. Met Karin Duivenvoorden versterken we onze multiculturele identiteit verder. De rijkdom van haar expertise en haar internationaal parcours zijn een troef voor Thalys.

De loopbaan van de 47 jarige Nederlandse Karin Duivenvoorden wordt inderdaad gekenmerkt door internationale en multiculturele ervaringen. Op het einde van de jaren ‘80 startte ze haar carrière in San Fransisco om vervolgens begin van de jaren ‘90 naar Dubai te trekken. In 1996 keerde ze terug naar Europa, waar ze eerst in Frankrijk en sinds 2005 in België betrokken was bij diverse internationale projecten.

Doorheen haar carrière stond de klant steeds centraal en vormde dienstverlening de rode draad. Na haar diploma aan de International School of Hotel Management in Nederland volgden functies bij internationale marktleiders elkaar op: Hilton International, Disneyland Resort Paris, Teleperformance, GlaxoSmithKline Biologicals, Cofidis en de Haven van Antwerpen.

Met internationale functies in ontwikkeling en sales, marketing en communicatie, zowel op commercieel als op bedrijfsniveau kan Karin Duivenvoorden haar zeer diverse expertise ten voordele van Thalys inzetten, met de uitdagingen in verschillende markten.

Contacteer ons
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis