Thalys komt voor de eerste keer toe in de stations van Marne-la-Vallée (Disneyland® Paris) en Roissy-Charles de Gaulle

Vanochtend verwelkomden de stations van Marne-la-Vallée en Roissy Charles-de-Gaulle de eerste Thalys-trein uit Antwerpen en Brussel. Bertrand Gosselin, CEO van Thalys, en Isabelle Willemsens, Country Director Benelux Walt Disney Parks & Resorts, vierden samen de eerste Thalys-rit in een treinstel waarop de grootste Disneyhelden staan afgebeeld voor de gelegenheid. 

 

31 maart vormt het startschot voor de nieuwe Thalys-route vanuit België en Nederland naar Marne-la-Vallée en Roissy Charles-de-Gaulle. Thalys verbindt nu Antwerpen en Brussel rechtstreeks met het oosten van Parijs, met twee dagelijkse retourritten tegen aantrekkelijke prijzen (vanaf €29 in Standard). Kinderen onder de 12 jaar reizen aan hoge snelheid voor slechts €15 in Standard.

Thalys biedt haar Belgische en Nederlandse reizigers voortaan een rechtstreekse verbinding naar bestemmingen in het noordoosten van Parijs. Dankzij de uitbreiding van ons netwerk kunnen zij genieten van een erg gemakkelijke toegang tot Disneyland® Paris en de luchthaven Paris Charles-de-Gaulle”, vertelt Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

Het is voor Disneyland® Paris een grote troef dat we Thalys aan de ingang van ons park kunnen verwelkomen. De nieuwe directe verbinding vanuit Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Amsterdam stelt ons in staat om steeds dichter bij onze internationale klanten te staan”, legt Isabelle Willemsens, Country Director Benelux Walt Disney Parks & Resorts, uit. 

 

Technische fiche

  • Tarieven: Vanaf €29 in de categorie Standard, €52 in Comfort en €75 in de categorie Premium

Tot 12 jaar: €15 in Standard, €30 in Premium ("het Kid-tarief")

  • Reistijd:

Charles de Gaulle: 1u11 vanuit Brussel-Zuid, 2u00 vanuit Antwerpen-Centraal                        

Marne-la-Vallée: 1u33 vanuit Brussel-Zuid, 2u20 vanuit Antwerpen-Centraal

  • Verkoopsvoorwaarden: Onder voorbehoud van beschikbaarheid, worden tickets aangeboden via de gebruikelijke verkoopkanalen van Thalys, in het bijzonder via www.thalys.com en de Thalys-app.
  • Frequentie: Dagelijks twee treinen heen en terug
Contacteer ons
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis