Op 24 mei zullen 50 Belgische en Nederlandse start-ups pitchen aan 300 km/u!

Thalys, partner en officieel transportbedrijf van Viva Technology Parijs, heeft de krachten gebundeld met de acceleratoren van imec.istart (BE) en Startupbootcamp (NL) om de "BelgTech" en de "DutchTech" te promoten.

Voor de derde editie van het evenement, opgedragen aan technologische innovatie en start-ups, werkt Thalys samen met Viva Technology, dat zich dit jaar meer wilt richten tot de Belgische en Nederlandse markt. Op 24, 25 en 26 mei zullen de rode treinen een vijftigtal start-ups van België en Nederland vervoeren naar Parijs. Zo probeert Thalys bij te dragen tot de dialoog tussen innovatiespelers in Europa. Op 18 april nam een selectie van Belgische en Nederlandse start-ups deel aan een pitch in de Thalys-Lounge in het station Brussel-Zuid, om daarmee hun plaats te bemachtigen in de Thalys die hen rechtstreeks naar het evenement zal brengen.

Op 24 mei zullen de start-ups hun projecten verdedigen aan een snelheid van 300 km/u in het bijzijn van hun collega's, de acceleratoren imec.istart (België) en Startupbootcamp (Nederland), investeringsfondsen, het management van Thalys en de vertegenwoordigers van VivaTech. Ondersteund door Agnès Ogier, CEO van Thalys, krijgt de gelukkige winnaar de kans om voor een publiek van internationale experts te pitchen op VivaTech in Parijs, op donderdag 24 mei tussen 15u30 en 17u in de City Hub-zone.

De geselecteerde start-ups zijn in verschillende domeinen actief, of het nu gaat om eerlijke handel (Créo2, BE), realtime teamplanning en -management (SHIFTMEAPP, BE), het 3D-printen van verpakkingen (3D Click, NL) of digitale portefeuilles voor klantenkaarten (Stampwallet, NL). Hieronder is een eerste lijst met start-ups te vinden.

Voor Thalys is de samenwerking met Viva Technology de ideale kans om de relatie met de start-upwereld te versterken, een win-win voor beide partijen. Agnès Ogier, CEO van Thalys, legt uit waarom: “Deze uitwisselingen zijn zowel voor de start-ups als voor ons bijzonder interessant. Als jonge spoorwegmaatschappij actief in 4 landen moeten we onszelf telkens opnieuw uitdagen om flexibel te blijven en om efficiënte en bruikbare digitale oplossingen te vinden. Hiermee bieden we de start-ups een boeiende proeftuin aan, omdat we al onze projecten op internationale schaal uitvoeren.”

In deze context heeft Thalys dit jaar gekozen om met twee jonge ondernemingen, Douze Dixièmes en Destygo, samen te werken om een nieuwe oplossing voor de geolokalisatie van haar treinstellen en haar intelligente Chatbot te ontwerpen​.

Belgische start-ups (beperkte lijst)

Cumul.io
SHIFTMEAPP
MoodMe
PayServices
Créo2
Modern Blocks
UWard
Mealhero
Contento

Nederlandse start-ups (beperkte lijst)

iLost

Limitless
ProctorExam
Cabture
WIN – Women Investing Now
Orbit
Stampwallet
KlippaCast
3D Click
Vinhood
Mahlzeit
Gyomo
MobieTrain

 

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis