Persbericht: naar de zon met Thalys

Genoeg van vrieskou en sneeuw? Tijd voor zomer en vakantie!
Zeg maar dag tegen files, tolheffingen en stress achter het stuur en kies voor zuiden en zon zonder zorgen!
Van 29 juni tot 31 augustus 2013 neemt Thalys reizigers iedere zaterdag aan hoge snelheid mee naar een reeks bestemmingen vol rust en warmte: Valence, Avignon, Aix-en Provence en Marseille, Europese culturele hoofdstad van 2013.

Met de Thalys Zon liggen de baaien van Cassis, de wilde valleien van de Verdon en de Ardèche, de leuke straatjes van Marseille, de Camargue en zijn met lavendel en olijfbomen bezaaide heuvels slechts op enkele uurtjes treinen…

En dit jaar is er nog een extra reden om voor de Thalys Zon te kiezen: in het kader van Marseille-Provence Europese culturele hoofdstad van 2013 vindt een echte waaier aan activiteiten plaats.

 • Zeer voordelige tarieven: enkele reis vanaf 49 euro in Comfort 2* (tarief No-Flex) en 89 euro in Comfort 1** (tarief Semi-Flex) vanuit Brussel en Antwerpen.
 • Rust, comfort en service zorgen al op de trein voor dat heerlijke vakantiegevoel. In Comfort 1 zorgt het boordpersoneel voor echt alles: maaltijden worden aan de zitplaats geserveerd, een reeks dagbladen magazines ligt ter beschikking en een WiFI-verbinding*** is inbegrepen in de prijs van het ticket.
 • Een tariefsysteem op ieders maat, dat de mogelijkheid biedt om in alle vrijheid te reizen (tarief Flex), aan een zachte prijs (tarief No-Fflex), of aan een goed evenwicht tussen prijs en flexibiliteit (tarieven Semi-Flex, Jongere, Senior en Kid).
 • Een reis van deur tot deur dankzij het tarief “Elk Belgisch Station” (inbegrepen in ticketprijs). Hoewel de Thalys Zon vertrekt vanuit de stations van Brussel-Zuid en Antwerpen-Centraal, kan met een “Elk Belgisch Station” ticket gereisd worden vanuit alle stations op het Belgische binnenlandse netwerk. Dat kan vanaf de vooravond van de heenreis tot een dag na de voorziene terugreis.
 • Een erg korte reistijd: 3u34 naar Valence en 4u50 naar Marseille vanuit Brussel-Zuid!
 • Interessante vertrektijden: om in het zuiden van Frankrijk optimaal van de zon te kunnen genieten!

Bijkomende voordelen bij de Thalys partners:

 • Een verminderd tarief voor voorstellingen in het Théâtre des Doms tijdens het Festival van Avignon, van 7 tot 28 juli 2013. Het Théâtre des Doms is multidisciplinaire ontmoetingsplaats voor hedendaagse artistieke expressie en ontvangt tijdens het Festival van Avignon zeven tot acht gezelschappen. Zij werden geselecteerd uit een honderdtal kandidaten en brengen een gevarieerd programma: theater, dans, circus, jongerenvoorstellingen,…
 • 50% op een aantal evenementen van Atelier Van Lieshout in Marseille (gratis voor iedereen onder de 26 jaar en voor studenten), vanaf 6 juli, in het kader van “Oh! Pays-Bas”. Nederland werd uitgenodigd door Marseille-Provence 2013 Europese culturele hoofdstad om met “Oh! Pays-Bas” de diversiteit en originaliteit van Nederlands artistiek talent te tonen
 • Tot 45% korting op een verblijf in een selectie aan hotels van de Accor groep
 • 10% op het huren van een auto bij de agentschappen van Europcar in de stations die door de Thalys Zon worden aangedaan

Ontdek nog meer voordelen op thalys.com!

Info en reservatie: tickets voor Thalys Zon zijn beschikbaar in de NMBS stations met een internationaal loket, bij de erkende reisbureaus, telefonisch op 070/79.79.79 (€0,30/min) of op thalys.com.

* Op voorwaarde van beschikbaarheid – tickets niet omruilbaar noch terugbetaalbaar.

** Op voorwaarde van beschikbaarheid – tickets eenmaal omruilbaar tot aan de vooravond van vertrek en aan 50% terugbetaalbaar voor vertrek en tot één uur nadien, in het Thalys station van vertrek.

*** Volgens toegankelijkheid van het netwerk op de dag in kwestie – service aangeboden door 21Net en geactiveerd door Nokia Siemens Networks.

Contacteer ons
Charlotte De Thaye Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Charlotte De Thaye Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis