Persbericht Thalys - Lente 2013: voordelige prijzen en culturele voordelen

Een gebaar om te onthouden: toon uw Thalys-vervoerbewijs en betaal minder voor uw museumtickets. De juiste reflex: het 'Cultuurtarief'.
 
In de lente van 2013 staat kunst in al haar vormen centraal in de steden van het Thalys-netwerk.
Keulen, Düsseldorf en Parijs zullen de hedendaagse schilderkunst en de toegepaste kunst eren met drie tentoonstellingen gewijd aan de artiesten Saul Steinberg, Konrad Klapheck en Ronan en Erwan Bouroullec. In Nederland staan andere kunstvormen centraal: mode en tuinkunst. Het eerste in een prachtige aan Jean Paul Gaultier gewijde tentoonstelling in de Kunsthal van Rotterdam, het tweede in de 65ste editie van Keukenhof met Engelse tuinen als centraal thema.
Een goede gelegenheid om er enkele dagen tussenuit te knijpen en dankzij de cultuurvoordelen van Thalys deze onmisbare evenementen van de lente van 2013 te ontdekken in de meest emblematische Europese steden.

SCHIPHOL & ROTTERDAM

Schiphol / Keukenhof

Verenigd Koninkrijk – Land van de prachtige tuinen

>> 20 mei 2013

Het bloemenpark Keukenhof opent voor de 65e keer haar poorten en brengt deze keer hulde aan de Engelse tuin, waarvan de zeldzame elegantie een onuitputtelijke inspiratiebron is voor vele tuinliefhebbers. De gelegenheid bij uitstek om door deze magnifieke tuin van 32 hectare te wandelen, tips van tuinprofessionals te krijgen en volstrekt unieke bloemkunstwerken te bewonderen.

www.keukenhof.nl/nl/

Thalys-voordeel: een gratis zakje zomerbollen aan het informatiebureau van het park op vertoon van uw Thalys-vervoerbewijs.

Cultuurtarief: Brussel-Schiphol, € 90 heen en terug in Comfort 1 (CF1)

 

Kunsthal Rotterdam

The Fashion World of Jean Paul Gaultier

>> 12 mei

Op initiatief van en georganiseerd door het Montreal Museum of Fine Arts, in samenwerking met Maison Jean Paul Gaultier en de Kunsthal Rotterdam, brengt de tentoonstelling het universum van deze ontwerper die de mode van de 20ste eeuw mee bepaald heeft tot leven en biedt ze de gelegenheid om zijn haute couturemodellen naast zijn ontwerpen voor de podium- en filmkunsten te zien.

www.kunsthal.nl

Thalys-voordeel: toegang aan € 10 (in plaats van € 12,50) op vertoon van een Thalys-vervoerbewijs.

Cultuurtarief: Brussel-Rotterdam, € 90 H/T (CF1)

 

PARIJS

Musée des Arts Décoratifs

Ronan et Erwan Bouroullec. Momentané

25 april > 1 september

Ronan en Erwan Bouroullec blikken terug op 15 jaar als ontwerpers in de grote tentoonstellingsruimte (het 'Middenschip') van het museum. Deze tentoonstelling is opgevat als een gigantische installatie die spektakel combineert met intimiteit en op 1000 m² een overzicht geeft van de carrière van beide ontwerpers. Alle facetten van hun werk zullen aan bod komen: van object tot ruimte, van beperkte oplage tot industriële productie, van straatmeubilair tot meubels voor de privéwoning, van tekening tot video, zonder de fotografie te vergeten.

www.lesartsdecoratifs.fr/

Thalys-voordeel: korting op de toegangsprijs op vertoon van een Thalys-vervoerbewijs. € 8 in plaats van € 9,5.

Cultuurtarief: Brussel-Parijs, € 110 H/T (CF 1)

 

Musée Maillol

Murano – fragile

27 maart > 28 juli

Mythische kunstwerken uit de meest prestigieuze musea en privécollecties nemen u mee op reis doorheen zes eeuwen knowhow en virtuositeit: van een bruidskelk in melkglas met geraffineerd email uit de vijftiende eeuw via het bloemenschoteltje gegraveerd met een diamantpunt uit de zeventiende eeuw tot het modernisme en de creaties van grote hedendaagse artiesten als César, Jan Fabre, Jean-Michel Othoniel en Mona Hatoum.
www.museemaillol.com

Thalys-voordeel: toegang aan € 9 (in plaats van € 11) en 5% korting in de boekhandel van het museum.

Cultuurtarief: Brussel-Parijs, € 110 H/T (CF1)

 

Musée du quai Branly

Philippines, Archipel des échanges

9 april > 14 juli

De objecten van deze beschaving, die gefundeerd is op wederkerigheid, worden voorgesteld met 'uitwisseling' als centraal thema. Deze uitwisseling, symbolisch of economisch van aard, smeedt banden tussen zichtbare en onzichtbare wezens.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen, waarbij eerst aandacht geschonken wordt aan de traditionele werken uit de bergen en valleien van de hooglanden in het noorden en daarna de invloed van het maritieme netwerk op de producties van de kustgebieden en de eilanden in het zuiden wordt getoond.

www.quaibranly.fr

Thalys-voordeel: toegang aan € 5 (i.p.v. € 7) en 10% korting in het Café Branly.

Cultuurtarief: Brussel-Parijs, € 110 H/T (CF1)

 

KEULEN & DÜSSELDORF

Keulen / Musée Ludwig

Saul Steinberg. The Americans.

>> 23 juni

De indrukwekkende muurcollage van bijna 75 meter lang die Saul Steinberg maakte voor het Amerikaanse paviljoen van Expo 58 in Brussel wordt nu voor de eerste keer sinds het einde van die wereldtentoonstelling integraal getoond in het Museum Ludwig.

Rondom deze collage presenteert het Museum Ludwig 73 hedendaagse kunstwerken van de artiest - tekeningen, collages en maskers - die de creatieve essentie van deze artiest in zijn context plaatsen: het gebruik van de collagetechniek, zijn fascinatie voor de verscheidenheid van het leven en de Amerikaanse burgers en zijn scherpe oog voor alle soorten Amerikaanse architectuur.

www.museum-ludwig.de

Thalys-voordeel: toegang aan € 7,5 (in plaats van € 10) op vertoon van een Thalys-vervoerbewijs.

Cultuurtarief: Brussel-Keulen, € 60 H/T (CF1)

 

Düsseldorf / Museum Kunstpalast

Konrad Klapheck

26 april > 4 augustus

Het Kunstpalast Museum wijdt een overzichtstentoonstelling aan een van de meest vermaarde artiesten uit de Düsseldorfer kunstscene: Konrad Klapheck. Het figuratieve werk van de artiest kent zijn gelijke niet en spreekt al sinds de jaren 1960 tot de verbeelding.

Het museum en de artiest hebben nauw samengewerkt aan deze tentoonstelling die het creatieve proces van Klapeck zo goed mogelijk tracht te vatten via een reis die een zestigtal van zijn beroemdste werken en daarnaast schetsen en studies voor bepaalde stukken aandoet.

www.smkp.de

Thalys-voordeel: toegang aan € 9 (in plaats van € 11) op vertoon van een Thalys-vervoerbewijs.

Cultuurtarief: Brussel-Düsseldorf, € 60 H/T (CF1)

 

VOORDELEN & CULTUURTARIEF

De vier landen die Thalys doorkruist – België, Frankrijk, Nederland en Duitsland – hebben een rijke geschiedenis en cultuur en bieden een opmerkelijk cultuuraanbod met een grote verscheidenheid aan instellingen en kunstvormen. Trouw aan zijn culturele betrokkenheid, sluit Thalys daarom een aantal partnerschappen ten voordele van grenzeloze ontdekkingen, voor ieders smaak. Op vertoon van een Thalys-vervoersbewijs heeft de reiziger recht op voordelen in tal van culturele instellingen in de steden van het Thalys-netwerk.

Sinds het voorjaar van 2012 biedt Thalys het « cultuurtarief » aan. Het is beschikbaar op alle bestemmingen van het Thalys-netwerk met een heen- en terugticket. Enkel te koop via de speciaal voorziene ruimte op http://www.thalys.com/be/nl/bestemmingen (door op de gekozen bestemming te klikken, daarna doorklikken op “Uw kortingen van...”). Men kan reizen voor:

 

  • 110€ heen en terug in Comfort 1 naar Parijs,
  • 90€ heen en terug in Comfort 1 naar Rotterdam, Schiphol en Amsterdam,
  • 60€ heen en terug in Comfort 1 naar Keulen, Düsseldorf, Duisburg en Essen
  • 50€ heen en terug in Comfort 1 naar Aken

De enige voorwaarde: tijdens de terugreis dient de reiziger zijn toegangsticket van het bezochte culturele evenement te tonen bij de ticketcontrole. De reis begint zodra de reiziger aan boord gaat, dankzij alle diensten van de eerste klasse van Thalys: comfortabele zitruimte, maaltijden of snacks die ter plaatse worden geserveerd, gratis WiFi-verbinding en er is internationale pers ter beschikking.

De partnerschappen op het volledige Thalys-net worden het hele jaar door geactualiseerd en zijn te raadplegen op http://www.thalys.com/be/nl/bestemmingen.

Voor zij die willen genieten van de laagste prijzen van Thalys door op voorhand te boeken : het tarief No-Flex is beschikbaar vanaf 3 maanden voor het vertrek, voor reizen in Comfort 2, vanaf 29€** voor Parijs, Amsterdam en Rotterdam en vanaf 19€** voor Keulen, Aken, Duisburg, Düsseldorf en Essen.

* « Cultuurtarief » : de toegang tot het cultuurtarief is onderworpen aan de aankoop van een toegangsticket voor een partnermuseum van de gekozen bestemming en is geldig gedurende de volledige reisperiode, zoals aangegeven op de vervoersbewijzen van de heen- en terugreis. Niet inwisselbaar en niet terugbetaalbaar, te koop volgens beschikbaarheid, in Comfort 1, heen- en terugreis verplicht, enkel online te koop.

**Tarif No-Flex Comfort 2 : niet inwisselbaar en niet terugbetaalbaar, te koop volgens beschikbaarheid vanaf 3 maanden voor het vertrek, prijs voor een enkele reis.

Contacteer ons
Charlotte De Thaye Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Charlotte De Thaye Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis