Persbericht: Vrouwen in de schijnwerper bij Thalys

Vrijdag 22 februari 2013 — 8.000 tickets aan € 8, te koop op 8 maart, van 8 u tot 18 u
Voor 100% vrouwelijke reizen

Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag op 8 maart biedt Thalys tickets aan die slechts € 8 kosten per enkele reis op het volledige netwerk, voor uitstapjes tussen 18 en 25 maart. Uitsluitend voor vrouwen.

Op 8 maart worden de rechten van vrouwen wereldwijd in de schijnwerpers gezet. Toch zijn gelijke rechten niet altijd een evidentie, en daarom laat Thalys vrouwen graag eens zijn treinen overnemen. Er zijn in België meer vrouwen dan mannen, dus waarom ook niet aan boord van Thalys?

Met deze speciale aanbieding zet Thalys vrouwen aan om nog meer te reizen, en hen de prachtige steden van het Thalys netwerk laten ontdekken aan een hoge snelheid en een aantrekkelijke prijs.

De “8” als symbool

Met zijn zacht glooiende vormen staat het cijfer 8 bij Thalys symbool voor vrouwen. Voor de internationale vrouwendag biedt Thalys op 8 maart tickets aan die slechts € 8 per enkele reis kosten. De tickets zijn te koop van 8 tot 18u, voor uitstapjes tussen 18 en 25 maart. De tickets zijn geldig voor alle bestemmingen van het Thalys netwerk, en er is aan deze fantastische aanbieding maar een enkele voorwaarde verbonden: vrouw zijn.

"Het belangrijkste doel van de vrouwendag is om het belang van gelijke rechten voor vrouwen jaarlijks onder de aandacht te brengen. Ook Thalys wil vrouwen in de bloemetjes zetten, en doet dat op zijn eigen manier. Ook op onze treinen zijn reizigers hoofdzakelijk mannelijk (51%-49%) vooral voor zakenreizen (63%-37%). Met deze speciale aanbieding willen we dat evenwicht alvast enigszins herstellen. Bij deze nodigen we alle vrouwen uit om te reizen, niet enkel als ludieke actie maar ook als een symbool van engagement.”, aldus Franck Gervais, CEO van Thalys International.

Technische fiche van de aanbieding:

Naam van de aanbieding: Woman's Day

Start van de aanbieding: geldig op 8 maart 2013 van 8 u tot 18 u, voor reizen tussen 18 en 25 maart 2013

Prijs: € 8 per traject in Comfort 2, met maximaal 1 heen- en terugreis per persoon.

Verkoopsvoorwaarden: aanbieding enkel geldig voor vrouwen. 8.000 tickets verkrijgbaar op het gehele netwerk van Thalys met uitzondering van de seizoensgebonden treinen. Concreet: Parijs-Brussel/Antwerpen/Luik, Parijs-Nederland, Parijs-Duitsland, België-Nederland en België-Duitsland (stations die door Thalys worden bediend).

Verkoop enkel online op thalys.com, tickets zijn niet omruilbaar of terugbetaalbaar, aanbieding beschikbaar op bepaalde treinen en naargelang beschikbaarheid.