Recordzomer voor Thalys

Meer dan 1,3 miljoen reizigers tussen België, Frankrijk, Duitsland en Nederland

Thalys heeft haar beste zomer ooit achter de rug met een stijging van 6,5% van het aantal passagiers tussen België, Frankrijk, Duitsland en Nederland (tegenover juli-augustus 2017).

“Voor het tweede jaar op rij kan Thalys terugblikken op goedgevulde zomermaanden. Onze bestemmingen stralen als nooit tevoren met een vernieuwd toeristisch aanbod, dat zowel groene als culturele accenten in de verf zet. Deze goede resultaten zijn de bekroning van ons werk en dat van onze bestemmingen!” zegt Agnès Ogier, CEO van Thalys.

Dankzij de uitstekende zomer kan Thalys veelbelovende resultaten voor 2018 voorleggen, met tot op vandaag een toename van het verkeer met 5,6% en een omzetstijging van 4,9% (januari – augustus 2018).

Enkele vaststellingen voor deze zomer: 

  • De verbinding Brussel-Parijs (+10,5%) kan uitstekende resultaten voorleggen, vooral dankzij een groei met 17% van het aantal reizigers bij IZY, het lowcostalternatief van Thalys.
  • Het seizoensaanbod met de Zon-Thalys richting Marseille kende een groot succes: +13% in vergelijking met 2017 – een aanbod dat in 2019 verder wordt uitgebreid met Bordeaux als nieuwe bestemming vanuit Brussel.

In Duitsland zal dit najaar het Thalys-aanbod worden hervat op de distributiekanalen van Deutsche Bahn, wat heel wat nieuwe perspectieven biedt.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis