Richting het zuiden met de Zon-Thalys

Elke zaterdag tussen 29 juni en 31 augustus voert Thalys je naar het zuiden van Frankrijk. Start van ticketverkoop: 7 februari

Zin in heerlijk ontspannen onder de zuiderse zon? Dat treft, want de Zon-Thalys brengt reizigers elk jaar in slechts enkele uren naar het zuiden van Frankrijk. Elke zaterdag tussen 29 juni en 31 augustus rijdt de rode trein weer door de Provence, van Valence naar Marseille. Om de winterse somberheid te overwinnen zijn de eerste tickets voor een welverdiende zonnige vakantie vanaf 7 februari 2019 te koop.

Vakantie zonder stress

Reizigers laten zich aan 300 km/u naar hun vakantiebestemming in de Zuid-Franse regio’s vervoeren. Tijd voor ontspanning, zonder enige vorm van stress gelinkt aan de autostrade, de files in het Rhônedal of de talloze péages. De Thalys Welcome Bar is ideaal om de benen even te strekken en dankzij gratis wifi aan boord kan elke reiziger tijdens het hele traject naar hartenlust op internet surfen.

De oude haven van Marseille is bereikbaar in iets minder dan vijf uur vanuit Brussel-Zuid vanaf €40 in Standaard, €75 in Comfort en €119 in Premium, met haltes in Valence, Avignon en Aix-en-Provence.

Onklopbare prijzen met de Sunshine promotie

Dankzij het Sunshine-aanbod kunnen snelle beslissers naar Zuid-Frankrijk reizen in alle comfort tegen een miniprijs. Voor slechts €79 kunnen Thalys-reizigers genieten van een trip in Premium, inclusief maaltijden die aan de stoel worden geserveerd en met internationale pers ter beschikking.

Thalys verzorgt ook diensten ter plaatse

Dankzij partnerships kunnen reizigers bij aankomst ook genieten van enkele diensten, zoals de huur van een auto van Europcar. Opnieuw worden de vlugge beslissers beloond want op vertoon van een Thalys-ticket wordt een korting van 20% aangeboden voor elke reservatie die tot en met 30 maart 2019 wordt gemaakt. Bij reservaties vanaf 31 maart 2019 bedraagt de korting 10%.

Reservaties en dienstregeling

Tickets voor de Zon-Thalys zijn verkrijgbaar vanaf 7 februari 2019 via de Thalys-applicatie, de website thalys.com, in NMBS-stations met een internationaal loket, bij erkende reisbureaus of telefonisch op +32 70 66 77 88. 

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis