Sinds mei 2016 biedt Thalys alle reizigers een nieuwe wifiverbinding aan

Al sinds 2008 biedt Thalys zijn reizigers op de hogesnelheidstreinen wifi aan. Daarmee was Thalys een echte voorloper. De maatschappij blijft zich verder inzetten voor een uitmuntende digitale service. Alle Thalysreizigers, zowel in Comfort 1 als in Comfort 2, kunnen vanaf nu gratis genieten van een nieuw type internetverbinding.

Het bedrijf Icomera, gespecialiseerd in wifi-oplossingen voor het openbaar vervoer, kreeg na een openbare aanbesteding de opdracht om alle treinstellen van Thalys uit te rusten. Dankzij deze nieuwe oplossing, die gebaseerd is op een volledig mobiele 3G/4G verbinding tussen de grond en het treinstel, speelt Thalys in op de toenemende behoefte aan bandbreedte en downloadsnelheid bij de reizigers.

Comfort 1 en Comfort 2: wifi voor iedereen

Hoewel wifi nog altijd een echte uitdaging blijft voor hogesnelheidstreinen, biedt Thalys nu dezelfde dienst aan al zijn reizigers. Zowel in Comfort 1 als Comfort 2 krijgt elke passagier tijdens zijn of haar reis 40 MB dataverkeer aangeboden aan een snelheid van 512 kb/seconde om mails te lezen, te surfen op het internet, om sociale media te gebruiken enzovoort.

"Onze klanten, zowel zakenreizigers als toeristen, leven mobiel en geconnecteerd, ze verwachten van ons een performante en innoverende wifi service," aldus Agnès Ogier, CEO van Thalys. Wij streven er dan ook voortdurend naar om de kwaliteit van deze service te verbeteren. Dat is ook precies wat onze klanten willen. Daarom kiezen wij vandaag voor een nieuwe wifi-oplossing voor al onze klanten, in zowel CF1 als CF2.

Een nieuwe en performante technische oplossing voor een optimale wifi-verbinding

Icomera levert een wifi-oplossing die zich baseert op de aggregatie van de mobiele 3G/4G-netwerken van de mobiele providers in de verschillende landen die doorkruist worden en die door servers aan boord van de treinen omgezet worden in een wifi-signaal. De service hangt dus af van de kwaliteit van de 3G/4G-dekking.

Hoe de nieuwe wifi van Thalys te gebruiken

Verbinding in 3 stappen:

 1. Verbinding maken met het wifi-netwerk via ThalysNet.
 2. Uw internetbrowser openen: u komt automatisch op de portaalsite van ThalysNet terecht. Zoniet geeft u het adres www.thalysnet.com in.
 3. U verbindt zich (naar keuze) met:
  • uw al gecreëerde Thalys-account
  • uw Thalys TheCard-account

Opmerking: de gebruikersnamen van het oude wifi-systeem zijn niet meer geldig in het nieuwe systeem.

 

Goed om weten!

 • Wanneer het forfait van 40 MB is opgebruikt, blijft het gebruik van de wifi-verbinding mogelijk, maar wel aan een lagere snelheid (256 kb/seconde).
 • Om te verzekeren dat iedereen optimale toegang heeft tot het internet, wordt de reizigers gevraagd het streamen van video's te beperken tot het absolute minimum. De grote bandbreedte die dit verbruikt, zou de kwaliteit van de service aan boord namelijk kunnen beïnvloeden.

Baanbrekende technologie: enkele sleutelmomenten uit ons verhaal

2005 

2007 Mei 2008 December 2009 Lente 2011  Juni 2011 In 2013 2014

2016

Eerste tests.

Thalys kiest voor de oplossing van het consortium bestaande uit Nokia Siemens Networks, 21Net en Telenet.

Veralgemening van de service.
Alle treinstellen zijn uitgerust met wifi-voorzieningen.

25% van de reizigers in Comfort 1 gaat online aan boord. 1 miljoen online reizigers. Uit een bevraging van de reizigers blijkt dat 40% aan boord met zijn smartphone werkt en 88% met een laptop of tablet. is 40% van de reizigers in Comfort 1 online. Uitschrijving van de openbare aanbesteding voor de wifi van de volgende generatie. Implementatie van de nieuwe service.

 

ThalysNet, een nieuwe portaalsite die praktisch...

De intuïtieve en complete ThalysNet-portal is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en biedt de reizigers toegang tot een massa informatie over de dienstverlening aan boord, het getrouwheidsprogramma Thalys TheCard en de culturele partnerschappen in de Thalysbestemmingen.

... en entertainend is

Om de reis nog aangenamer te maken, kunnen reizigers hun talenkennis en geheugen testen met Thalingua, een mini-taalgids, en Memory, een geheugenspel waarmee je de Thalysbestemmingen ontdekt via foto's. 

Contacteer ons
Bérengère Vuathier / Juliana Bruno Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier / Juliana Bruno Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis