Steunactie voor de UNHCR: Thalys dankt zijn klanten voor hun inzet

Dinsdag 13 augustus 2013 — De inzamelingsactie die Thalys eind mei lanceerde ten voordele van het vluchtelingenagentschap van de VN (Hoog Commissariaat voor Vluchtelingen of UNHCR) heeft ons toegelaten om de som van €39.064 te schenken aan de organisatie.

In het kader van ons engagement voor de UNHCR heeft Thalys op 30 mei laatstleden een campagne gelanceerd ten voordele van vrouwelijke vluchtelingen. Het resultaat mag er zijn: in totaal werd er € 39.064 verzameld ten voordele van de organisatie.

Franck Gervais, CEO van Thalys International, licht toe: « We wilden een concrete en doeltreffende bijdrage leveren aan de UNHCR. Daarom heeft Thalys eraan gehouden deze actie in verschillende luiken te organiseren: een sensibiliseringscampagne, de inzameling van donaties en een financiële bijdrage van het bedrijf zelf. Wij zijn erg enthousiast over de inzet van onze klanten en hopen als bedrijf zo ons steentje bij te dragen aan deze goede zaak. »


Sensibiliseren, informeren, bijdragen
In het kader van zijn initiatief voor meer solidariteit en actieprogramma gewijd aan vrouwen, heeft het bedrijf ervoor gekozen zich in te zetten voor het Hoog Commissariaat voor Vluchtelingen. De cijfers spreken voor zich: de UNHCR steunt 36 miljoen mensen, waarvan 75% vrouwen en kinderen, overal ter wereld, ook vlakbij ons.

Op 30 mei laatstleden hebben Thalys en de UNHCR een steunactie gelanceerd die verschillende luiken omvatte:

- Sinds 30 mei en nog tot eind september rijdt er een treinstel over het gehele Thalysnet dat getooid is met gezichten van vrouwelijke vluchtelingen om de reizigers te sensibiliseren en uit te nodigen om te geven.

- Voor elk Thalysticket dat op de Wereldvluchtelingendag 20 juni verkocht werd, heeft Thalys € 1 aan UNHCR gegeven.

- De frequente Thalysreizigers (getrouwheidsprogramma Thalys TheCard) werden in juni en juli uitgenodigd om een gift over te maken online of om hun Miles om te zetten in UNHCR-hulppakketten voor vrouwelijke vluchtelingen (bevallingskit, geboortekit, kit met muskietennet dat een volledig gezin tegen malaria beschermt, kit met dekens tegen de koude ...) Meer dan een miljoen Miles werd zo aan UNHCR geschonken.


Dankzij de giften van klanten en de bijdrage van Thalys op de tickets verkocht op de Wereldvluchtelingendag, heeft deze actie € 39.064 opgebracht ten voordele van het UNHCR en de projecten die het organiseert als steun aan vrouwelijke vluchtelingen in de wereld.

hhfkqlfq