Terug naar school: Thalys zet de nieuwe aanbiedingen en tarieven in de kijker

Lagere prijzen, ruimere keuze en meer diensten op maat van elke reiziger

Het nieuwe tariefaanbod van Thalys voor de treinen die vanaf 10 december zullen rijden is van kracht. Vroegboekers kunnen genieten van de beste Thalys-prijzen: wij helpen u alvast op weg.

30 % lagere prijzen, ruimere keuze, meer diensten: Thalys verscherpt zijn aanbod om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van de reizigers

 1. De reclameprijzen van Thalys blijven uiterst laag (en onveranderd sinds 2012): reizigers kunnen naar Duitsland vanaf € 19 en naar Nederland en Frankrijk vanaf € 29. In deze prijs is wifi inbegrepen (beschikbaar sinds 2008) voor iedereen en in alle treinen.
 2. Jongeren krijgen een echte voorkeursbehandeling. Om in te spelen op hun last-minute reisbehoeften blijven de reclameprijzen van Thalys zo lang mogelijk op hen van toepassing (tot 2 dagen vóór vertrek).
 3. Dankzij het KID-tarief reizen kinderen jonger dan 12 jaar voor slechts € 15, ongeacht de bestemming.
 4. De Minigroup-tarieven dalen naargelang het aantal reizigers toeneemt(tussen € 30 en € 40 voor het traject Brussel-Parijs). Ze zijn beschikbaar tot de dag voor vertrek afhankelijk van de beschikbaarheden. Een aanrader voor gezinnen met adolescenten! Ook geldig voor de iets oudere jeugd die steevast in groep op stap is.
 5. Het Senior-tarief biedt kortingen van 30 % aan 60-plussers.
 6. IZY, het lowcost-alternatief van Thalys breidt de beschikbaarheid in de vakantieperiodes uit voor het traject Brussel-Parijs (topper vanaf € 10).
 7. Thalys introduceert bovendien een nieuwe categorie, ‘Comfort’, voor reizigers die willen genieten van een eersteklasrijtuig zonder waaier van bijkomende diensten (vanaf € 55 tussen Brussel en Parijs).
 8. Om tot slot zo veel mogelijk reizigers van een ‘Premium’-reis met de Thalys te genieten (in een rijtuig Comfort 1 en met de volledige bijbehorende extra services: maaltijd geserveerd aan de zitplaats, internationale dagbladen, reservering van een taxi, verbeterde wifi, flexibel ticket ...) werden de Premium-tarieven voor vroege beslissers verlaagd (bv. Brussel-Parijs vanaf € 115, tegenover € 142 voordien).

“Met dit nieuwe aanbod herbevestigt Thalys zijn wens om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van het comfort en de snelheid van zijn rode treinen. In totaal trekken wij onze zachte voordeelprijzen op met 30%. De doelstelling is duidelijk: volle treinen en 100 % tevreden klanten, dankzij eerlijke tarieven en een optimaal gebruik van onze rijtuigen”, vertelt Agnès Ogier, CEO van Thalys.

Voor meer informatiehttps://www.thalys.com/be/nl/aanbiedingen-en-tarieven/nieuw-aanbod​ (Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid)

Ariane Goossens

Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thalys

 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Neem contact op met

Marcel Broodthaersplein 4, 1060 - Sint-Gillis

www.thalys.com