Thalys bereikt mijlpaal van 7 miljoen reizigers

Doelstelling bereikt: Thalys en zijn broertje IZY overschrijden voor het eerst de symbolische kaap van 7 miljoen vervoerde passagiers in één jaar.

De ingrediënten die dit succes mogelijk maken, na 15 maanden van continue groei: de dynamiek op de Nederlandse route, het succes van het nieuwe tariefaanbod dat in september werd gelanceerd, het enthousiasme rond de lowcost-trein IZY die Brussel met Parijs verbindt en de dienstenstrategie op de Duitse markt, waar Thalys net haar 20ste verjaardag heeft gevierd.

"Deze mijlpaal van 7 miljoen passagiers is erg belangrijk, want ze bevestigt onze missie om te groeien. Het is onze taak om de Europese mobiliteit te vergemakkelijken en verder te ontwikkelen. We moeten ons marktaandeel versus het weg- en luchtverkeer blijven vergroten, omdat Thalys op alle niveaus efficiënter is, vooral vanuit het ecologisch standpunt". Zo verklaart Agnès Ogier, CEO van Thalys.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis