Thalys bestaat 20 jaar en viert dat nu donderdag 8 september met taart en champagne

Thalys bestaat 20 jaar (1996-2016): voor die gelegenheid rolt het bedrijf de rode loper uit in Brussel, Parijs, Amsterdam en Keulen.

20 jaar geleden duurde een treinrit Brussel-Amsterdam of Brussel-Keulen ongeveer 3 uur. Vandaag duurt diezelfde rit nog maar 1u50. “De 20ste verjaardag van Thalys is de ideale gelegenheid om het technisch en commercieel succes van deze rode hogesnelheidstrein in de verf te zetten.  Door vier belangrijke steden met elkaar te verbinden, heeft Thalys de Europese kaart hertekend. In een complex technisch kader en binnen een multiculturele context, slagen de Thalys-medewerkers er dagelijks in om uitmuntendheid en klantvriendelijkheid centraal te stellen. Net daarom willen we onze verjaardag samen met onze klanten vieren.” vertelt Agnès Ogier, CEO van  Thalys.

Geen verjaardagsfeest zonder taart

Op 8 september zullen de stations van Brussel, Parijs, Keulen en Amsterdam in de “Thalys”-kleuren worden gehuld en aan boord worden klanten verwend met taart en champagne. Het afgelopen voorjaar organiseerde Thalys namelijk een grote wedstrijd voor amateurbanketbakkers, die gewonnen werd door de jonge Fransman Eliaz Prenveille. Het resultaat: een heerlijk gebakje in de kleuren van Thalys, “Paris-Bruxelles” genaamd, bestaande uit een amandelmeringue-biscuit, een hart van rabarber en een pruimenmousse, omhuld door een glazuur van rode vruchten. 

 

Iedereen bij Thalys steekt de handen uit de mouwen !

Naast de traditionele teams van « Train Attendants », zullen er op die dag een groot aantal medewerkers van de Thalys-kantoren klanten begeleiden aan boord van de trein. Ook Agnès Ogier, CEO van Thalys, en het voltallige directiecomité zullen deelnemen om deze verjaardag met de klanten te vieren. 

 

Maak kans op gratis treintickets en de felbegeerde “20 jaar”– pass

Als verjaardagscadeau nodigt Thalys al haar klanten uit om deel te nemen aan een grote online wedstrijd. Deelnemers maken kans op een unieke “20 jaar”-pass (een onbeperkt toegangsticket dat 20 jaar geldig is)*, 8 weekendtickets voor 2 personen en 16 retourtickets naar de verschillende Thalys-bestemmingen. Thalys trakteerde haar klanten begin deze zomer al op een speciale korting: op 20 mei konden reizigers voor 20 euro een treinrit boeken naar elke Thalys-bestemming. Niet minder dan 235 000 klanten maakten er gebruik van:  de steden uit het Thalys netwerk hebben duidelijk niet aan populariteit ingeboet.

 

Enkele sleutelmomenten

1996 1997 2008 2009 2015 2016
Thalys start ritten tussen
Brussel, Parijs en Amsterdam.
Thalys breidt haar netwerk uit met Keulen in Duitsland en reduceert, dankzij de opening van de Belgische hst-lijn, de duurtijd van een rit Brussel-Parijs tot 1u25. Thalys biedt als eerste wifi aan op alle treinen. Thalys verbindt Brussel met Keulen en Amsterdam in een recordtijd (1u50), dankzij de ingebruikname van Nederlandse en Duitse hst-lijnen. Thalys wordt een volwaardige  spoorweg-onderneming en lanceert Tick’Up, een innovatief aanbod voor jongeren. Thalys zet zich ook in om de CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2020. 20 jaar Thalys wordt gevierd met verschillende initiatieven: de nieuwe bestemming Dortmund, nieuwe uniformen, gratis wifi voor iedereen en de nieuwe lowcost-oplossing tussen Brussel en Parijs (IZY). 

 

* De wedstrijd voor de “20 jaar”-pass verschijnt pas online op donderdag 8 september.

Contacteer ons
Bérengère Vuathier / Juliana Bruno Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier / Juliana Bruno Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis