Thalys breidt zijn netwerk uit met verbindingen naar Nederland en Duitsland

Vanaf 15 december zal Thalys dagelijks 12 heen-en terugreizen inzetten naar Nederland en 3 heen-en terugreizen aanbieden tussen Brussel, Düsseldorf en Essen.

Brussel-Amsterdam

Thalys maakte eerder al bekend vanaf 7 oktober 2 extra heen-en terugreizen in te zetten en vanaf 15 december hier nog een derde verbinding aan toe te voegen. Dit brengt het totaal op 12 heen-en terugreizen. Eind 2015 zal Thalys in totaal 14 verbindingen per dag aanbieden naar Nederland en potentieel wordt dit aantal tegen eind 2017 verder opgetrokken naar 16 heen-en terugreizen.

Zowel de zaken- als vrijetijdsreizigers hebben dankzij dit uitgebreide aanbod talrijke mogelijkheden om hun reis te plannen. Voor een marathondag met 3 vergaderingen kan de reiziger om 6u18 op de eerste Thalys springen en terug huiswaarts keren om 20u18. Voor een meer ontspannen weekendje weg, verlaat er elk uur een Thalys het station.
 

En Brussel-Essen

Dagelijks vertrekken 5 heen- en terugreizen vanuit Brussel naar Aken en Keulen in Duitsland. In augustus 2011 breidde Thalys voor het eerst zijn netwerk uit naar Düsseldorf, Duisburg en Essen in het Rijnland met dagelijks één heen-en terugreis. Dit aanbod werd in december 2012 versterkt met twee extra heenritten vanuit Brussel.

Vanaf 15 december voegt Thalys 2 nieuwe heen-en terugreizen vanuit Essen toe aan het netwerk en biedt zijn reizigers voortaan het volgende:

 • Dagelijks 3 heen-en terugreizen tussen Brussel en Düsseldorf, Duisburg en Essen.
 • Dagelijks 5 heen- en terugreizen tussen Brussel en de historische bestemmingen Aken en Keulen

Deze treinverbindingen tussen Brussel en Essen maken reizen ‘s ochtends, ‘s middags en in de late namiddag mogelijk. Reizigers kunnen zelf en heen-en terugreis maken op dezelfde dag. Zakenreizen worden hierdoor tijdens de week vergemakkelijkt in beide richtingen. De citytrippers kunnen hun ideale weekendje plannen met een heenreis op vrijdagavond om 19u30 en een terugreis op zondagavond om 20u30 naar Brussel. De perfecte gelegenheid om deze drie iconische steden in het Ruhrgebied te ontdekken.


Enkele tips voor winterse uitstapjes

 • Een nieuwe outfit uit Amsterdam voor een spetterende start van 2014
  In de mooie boetieks in de Haarlemmerstraat, de Negen Straatjes en op het Spiegelkwartier vind je alles wat je nodig hebt om jezelf te verwennen. Tussen de pasbeurten door kan je proeven van de heerlijke pannenkoeken van de Pannenkoekenmobiel of genieten van een goed glas wijn in het de Bo Cinq lounge.
   
 • Wandelingen langs de Rijn in Düsseldorf
  Liefhebbers van architectuur en winterse wandelingen kunnen de stad en haar beroemde architecten ontdekken tijdens prachtige wandelingen langs de oevers van de Rijn. Daarna kunnen ze zich opwarmen in één van de 260 populaire bars in de oude stad.
   
 • Industrieel erfgoed, natuur en ijsschaatsen in Duisburg en Essen
  Het park van Duisburg biedt op 200 hectare een verbazende mix van oude hoogovens en natuur. 28 km aan fiets- en wandelroutes zorgen ervoor dat de bezoekers de gelegenheid krijgen om één van de grootste industriële centra van de 21e eeuw te ontdekken. De avontuurlijke bezoekers kunnen genieten van een panoramisch zicht op het park na een beklimming van de oude hoogovens of een duik nemen in de oude gashouder, één van de grootste kunstmatige meren voor duikers in Europa.
  De voormalige kolenmijn Zollverein in Essen, door UNESCO in december 2011 uitgeroepen tot werelderfgoed, is een symbool in de wereld van industrieel erfgoed. In de winter vormen de oude cokesovens het decor van een ijsbaan van 150 meter lang en 12 meter breed en zorgen voor een buitengewone schaatservaring tussen balken en leidingen.
Contacteer ons
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys Internationaal
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys Internationaal
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis