Thalys brengt Belgische en Nederlandse start-ups naar VivaTech!

Belgische start-up SHIFTMEAPP gaat met de overwinning aan de haal in de pitch-wedstrijd

Thalys, partner en officieel transportbedrijf van Viva Technology Parijs, heeft de krachten gebundeld met de acceleratoren van imec.istart (BE) en Startupbootcamp (NL) om de "BelgTech" en de "DutchTech" te promoten. De Belgische start-up SHIFTMEAPP, die zich toelegt op realtime teamplanning en -management, kwam als winnaar uit de bus.

Gisteren vertrok vanuit Amsterdam een speciale Thalys. Een vijftigtal Belgische en Nederlandse start-ups verzamelden zich voor een "pitch"-competitie aan boord van de rode hogesnelheidstrein. Voor de derde editie van het wereldwijde evenement opgedragen aan technologische innovatie en start-ups, heeft Thalys samengewerkt met Viva Technology, dat zich dit jaar meer wilt richten tot de Belgische en Nederlandse markt om zo de dialoog tussen innovatiespelers in Europa bevorderen.

De start-ups verdedigden hun projecten aan een snelheid van 300 km/u in het bijzijn van hun collega's, de acceleratoren imec.istart (België) en Startupbootcamp (Nederland), investeringsfondsen en het management van Thalys. Ondersteund door Agnès Ogier, CEO van Thalys, en Erick Cuvelier, CIO van Thalys, kregen de acht gelukkige winnaars - Mealhero, SHIFTMEAPP, MyQM en MoodMe voor België naast ProctorExam, Orbit, 3D Click en StampWallet voor Nederland - de unieke kans om voor een publiek van internationale experts te pitchen op VivaTech in Parijs, in de City Hub-zone.

Na die pitchronde op VivaTech kwam SHIFTMEAPP uiteindelijk als finale winnaar uit de bus, een Belgische start-up die zich toelegt op realtime teamplanning en -management.

Voor Thalys is de samenwerking met Viva Technology de ideale kans om de relatie met de start-upwereld te versterken, een win-win voor beide partijen. Agnès Ogier, CEO van Thalys, legt uit waarom: “Deze uitwisselingen zijn zowel voor de start-ups als voor ons bijzonder interessant. Als jonge spoorwegmaatschappij die actief is in 4 landen, moeten we onszelf telkens opnieuw uitdagen om flexibel te blijven en om efficiënte en bruikbare digitale oplossingen te vinden. Hiermee bieden we de start-ups een boeiende proeftuin aan, omdat we al onze projecten op internationale schaal uitvoeren.”

Binnen deze context heeft Thalys dit jaar gekozen om met twee jonge ondernemingen, Douze Dixièmes en Destygo, samen te werken om nieuwe oplossingen te ontwerpen voor de geolokalisatie van haar treinstellen en haar intelligente Chatbot.

Belgische start-ups

Nederlandse start-ups

SHIFTMEAPP
Mealhero
MyQM
MoodMe
Cumul.io
PayServices
Créo2
Modern Blocks
UWard
Contento
SynaptiQ Building

ProctorExam
Orbit
3D Click
StampWallet
iLost
Cabture
WIN – Women Investing Now
Klippa
Vinhood
Mahlzeit
Gyomo

 

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis