Thalys brengt een eerbetoon aan België en zijn vorsten

Thalys zet een speciale trein in die, getooid met de Belgische kleuren, een eerbetoon brengt aan Koning Albert II en tegelijk ook de troonsbestijging van Prins Filip viert. 

Op 21 juli 2013 wordt de nationale feestdag van België een uniek gebeuren: Koning Albert II geeft de kroon door aan Kroonprins Filip, die dezelfde dag nog de eed zal afleggen in het Parlement.

Om dit groots gebeuren nog meer in de kijker te zetten, heeft Thalys beslist om een van zijn treinen ‘Belgisch’ te kleuren. Getooid in zwart, geel en rood zal een bestickerde trein op het Thalys-netwerk hulde brengen aan de Belgische vorsten.

Als een ware ambassadeur van ons land, is deze Thalys-trein vanochtend om 8u13 vertrokken uit het station van Brussel-Zuid, voor zijn eerste reis richting Parijs. De trein zal drie maanden lang aan hoge snelheid op het Thalys-netwerk rijden.

 

 

Contacteer ons
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis