Thalys komt voor de eerste keer aan in Dortmund

De allereerste Thalys-trein die op maandag het station van Dortmund binnenreed, werd feestelijk onthaald door de burgemeester van de stad, Ullrich Sierau. Deze langverwachte nieuwe verbinding versterkt het Duitse netwerk van Thalys, dat nu reeds Aken, Keulen, Düsseldorf, Duisburg en Essen bedient.

De rode hogesnelheidstrein verbindt driemaal daags Brussel met Dortmund via Luik in 3u08, vanaf €19 in Comfort 2 en vanaf €35 in Comfort 1*.

Omwille van een brand in een seinpost in Mühlheim (een stad gelegen tussen Duisbürg en Essen), was het treinverkeer zwaar verstoord en werd de nieuwe verbinding naar Dortmund uitgesteld. Ondertussen verloopt het treinverkeer weer normaal in de regio, wat Thalys in staat stelt om dagelijks de volgende Duitse steden binnen zijn netwerk te bedienen vanuit Brussel:

  • 5 keer per dag heen en terug naar Keulen en Aken
  • 4 keer per dag heen en terug naar Düsseldorf, Duisburg en Essen
  • 3 keer per dag heen en terug naar Dortmund

Dortmund is gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, aan het meest oostelijke deel van het Ruhrgebied. Met haar 600.000 inwoners is het de 8ste grootste stad van Duitsland en de 34ste binnen de Europese Unie. Naast de economische aantrekkelijkheid van de stad, heeft Dortmund heel wat troeven in petto die nieuwsgierige reizigers erg zullen bevallen.

Een greep uit het aanbod:

# De haven van Dortmund is verbonden met de Noordzee via het Dortmund-Ems kanaal en staat bekend als de grootste kanaalhaven van Europa.

# Hoewel haar industrieverleden haar erfgoed en economie heeft bepaald, eist Dortmund evengoed haar identiteit op als “groene metropool” van Westfalen met vele bevaarbare wegen, bossen, landbouwgebieden en groene zones waaronder grote parken zoals het Westfalenpark en het Rombergpark.

# In de Westfalenhallen vinden congressen en evenementen plaats.

# Op vlak van architectuur vinden we in de middeleeuwse stad Dortmund twee belangrijke middeleeuwse kerken terug: de Reinoldikirche en de Marienkirche

# De U-toren, een hedendaags kunstencentrum, is de nieuwe hotspot van de digitale cultuur, gekend voor zijn videomontages die geprojecteerd worden op de gevel.

# De stad is beroemd voor haar voetbalclub, Borussia Dortmund, en huldigt op 25 oktober het Duitse voetbalmuseum in.

 

* Tickets zijn beschikbaar op thalys.com, via de Thalys app, in stations en bij erkende reisbureaus.

Contacteer ons
Bérengère Vuathier, Eva Mertens Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier, Eva Mertens Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis