Thalys lanceert dertiende verbinding tussen Brussel, Antwerpen en Amsterdam vanaf zondag

Vanaf zondag 12 april biedt Thalys een extra verbinding aan tussen Brussel, Antwerpen en Amsterdam. Het totaal aantal verbindingen tussen beide steden komt daarmee op dertien.   In 2013 werd begonnen met het inzetten van extra Thalys treinen vanwege de toenemende vraag van reizigers en het verzoek van NMBS en NS. In 2016 zullen er in totaal veertien verbindingen Brussel, Antwerpen en Amsterdam worden aangeboden.

In oktober 2013 zijn er twee extra treinen ingezet op de lijn van Brussel, Antwerpen en Amsterdam, waarna er in december dat jaar nog een extra verbinding bij kwam. Dit bracht het totaal op 12 verbindingen. Vanaf zondag komt daar de 13e verbinding bij. In 2016 zal het aantal verbindingen uitgebreid worden naar 14 in totaal.

De vraag naar tickets op de lijn Brussel, Antwerpen en Amsterdam blijft groeien. Thalys voldoet aan die vraag door het aantal verbindingen uit te breiden. Zodoende zijn er meer zitplaatsen beschikbaar en kunnen de reizigers hun reis flexibeler plannen.  

Contacteer ons
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis