Thalys lanceert dertiende verbinding tussen Brussel, Antwerpen en Amsterdam vanaf zondag

Vrijdag 10 april 2015 — Vanaf zondag 12 april biedt Thalys een extra verbinding aan tussen Brussel, Antwerpen en Amsterdam. Het totaal aantal verbindingen tussen beide steden komt daarmee op dertien.   In 2013 werd begonnen met het inzetten van extra Thalys treinen vanwege de toenemende vraag van reizigers en het verzoek van NMBS en NS. In 2016 zullen er in totaal veertien verbindingen Brussel, Antwerpen en Amsterdam worden aangeboden.

In oktober 2013 zijn er twee extra treinen ingezet op de lijn van Brussel, Antwerpen en Amsterdam, waarna er in december dat jaar nog een extra verbinding bij kwam. Dit bracht het totaal op 12 verbindingen. Vanaf zondag komt daar de 13e verbinding bij. In 2016 zal het aantal verbindingen uitgebreid worden naar 14 in totaal.

De vraag naar tickets op de lijn Brussel, Antwerpen en Amsterdam blijft groeien. Thalys voldoet aan die vraag door het aantal verbindingen uit te breiden. Zodoende zijn er meer zitplaatsen beschikbaar en kunnen de reizigers hun reis flexibeler plannen.