Thalys lanceert een internationale aanbesteding voor onthaaldiensten en catering

Maandag 27 mei 2013 — Thalys lanceert een internationale aanbesteding voor onthaaldiensten en catering,  de hoeksteen van de Thalys-filosofie « Van harte welkom »

Thalys lanceert een internationale aanbesteding voor alle onthaaldiensten en catering aan boord, van strategisch belang voor de rode trein die Brussel met Parijs, Amsterdam en Keulen verbindt. Met een tevredenheidscore die boven de standaard uitstijgt (gemiddeld 86.5% in 2012, meer dan 90% voor de onthaalservice en de beschikbaarheid van personeel), verleent Thalys duidelijk voorrang aan de kwaliteit van de dienstverlening, een filosofie die wordt samengevat in de baseline «Van harte welkom».

De aanbesteding bevat verschillende onderdelen:

  • Het personeel voor de bediening aan de zitplaats van de catering diensten in Comfort 1 voor alle Thalys-verbindingen (4 landen)
  • De catering diensten in Comfort 1 voor alle Thalys-verbindingen (4 landen)
  • De dienstverlening in de Thalys Welcome Bar (bediening en catering) voor alle Thalys-verbindingen (4 landen)
  • De dienstverlening in de lounge van Brussel-Zuid, de kiosk van Brussel-Zuid en de diensten op het perron (momenteel onthaal in Paris-Nord en Brussel-Zuid).


Franck Gervais, CEO Thalys International legt uit: « Door de manier waarop we onze klanten ontvangen en de uitgebreide en innovatieve diensten die wij aanbieden, is Thalys een referentie geworden in reizen met een grote toegevoegde waarde, zowel voor de zakenreiziger als voor de toerist. We hebben hoge eisen voor onze leveranciers, zowel in termen van aanbod als flexibiliteit. Onze catering is eigentijds, vers en rijk aan biologische en lokale producten. Onze toekomstige partners zullen het huidige aanbod kunnen challengen en nieuwe concepten kunnen voorstellen in optimale logistieke en budgettaire voorwaarden. De doelstelling: onze voorsprong behouden en de verwachtingen van de Thalys-reiziger elke dag meer tegemoetkomen. »


Het lastenboek van deze aanbesteding zal op 27 mei 2013 verzonden worden aan de kandidaten die hun interesse hebben getoond in de aanloop van deze datum (obs.rfp@thalys.com). Het voorstel moet ingediend worden voor 23 augustus 2013. De verandering van leverancier zal effectief doorgevoerd worden op 1 augustus 2014. De aanbesteding wordt gepubliceerd op het online sourcing-platform van Accenture, het consultancy bedrijf dat Thalys bijstaat in deze materie. De voorstellen zullen onmiddellijk door de directie van Thalys beoordeeld worden.