Thalys lanceert een nieuwe versie van zijn mobiele applicatie: vanaf nu ook met mobiele ticketaankoop functie

Sinds de lancering in 2012 zijn de Thalys app en de mobiele website een handige tool voor meer dan 500.000 reizigers. Vanaf nu kunnen zij via de app ook tickets kopen in de 4 Thalys landen.

Een Thalys ticket reserveren via de app duurt gemiddeld amper 90 seconden. Het is simpel, snel en veilig: kies de bestemming, tijdstip, Comfort en tarief. In enkele klikken is het ticket beschikbaar in de rubriek “mijn tickets”. Het ticket kan zo aan boord gemakkelijk teruggevonden en gecontroleerd worden.

De telefonische klantendienst met clic-to-callIndien de reiziger aanpassingen wenst te maken, zorgt de clic-to-call dienst voor een snelle toegang tot de klantendienst (onmiddellijk zichtbaar in de bevestigingsmail van het ticket).

Simpel, snel, ergonomisch en betrouwbaar waren de sleutelwoorden die leidden tot zowel de lancering van de Thalys app in 2012 als de uitbreiding ervan vandaag. Het is essentieel voor een internationale hogesnelheidstrein zoals Thalys dat de reservatie en verkoop van tickets gemakkelijk en vlot verlopen en dat de reiziger op de hoogte is van de meest recente verkeersinformatie.

500 000 reizigers hebben de Thalys app reeds gedownload of gebruiken de mobiele website. Zowel frequente als occasionele en zaken- of vrijetijdreizigers maken gebruik van deze dienst. Eén ding hebben ze gemeen: hun hoge verwachtingen van de service. Deze verwachtingen staan steeds centraal bij Thalys en om daaraan te voldoen, tilt Thalys de functionaliteit van de mobiele ticketaankoop naar een hoger niveau, in 4 talen, voor alle landen en alle Thalys bestemmingen*.

Een nieuwe optie voor nog meer mobiliteit. Frank Gervais, CEO van Thalys International verduidelijkt: “Sinds de lancering van de app werd het leven van onze klanten vergemakkelijkt. Nu kunnen wij onze reizigers een nog completere en performante mobiele ticketaankoop functie aanbieden in enkele klikken.

De Thalys app is gratis beschikbaar in vier talen in de App Store en op Google Play en is compatibel met de laatste generatie smartphones van Android en iPhone. De app heeft talrijke functies voor een comfortabele reis, met gegarandeerd de meest recente informatie.

 1. Verkeersinformatie - raadpleging van reële reistijden en reisomstandigheden op het volledige Thalys netwerk.
 2. Automatische updates en meldingen - voor gepersonaliseerde reisinformatie in real-time.
 3. Dienstregelingen - alle dienstregelingen van het hele Thalys netwerk.
 4. Ticketaankoop - voortaan mogelijk in enkele klikken.
 5. Geheugen - recente zoektermen en persoonlijke informatie worden bijgehouden indien de reiziger dit wenst.
 6. Centralisatie - geïntegreerde weergave van alle reservaties en reisdocumenten (behalve de papieren tickets). Alle Ticketless tickets en MobileTickets worden bewaard op de app.
 7. Tracking van miles - geniet van de voordelen gepaard met het verzamelen van de miles op Thalys TheCard.

 

Contacteer ons
Charlotte De Thaye Thalys International
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Charlotte De Thaye Thalys International
Mieke De Sutter Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis