Thalys opent de verkoop van haar nieuwste zomerroute Brussel – Bordeaux

Vanaf morgen is het zover! Om 9.00 u. opent Thalys de verkoop van haar nieuwe zomerse verbinding tussen Brussel en Bordeaux. Tussen 29 juni en 31 augustus 2019 kunnen reizigers elke zaterdag op de nieuwe Zon-Thalys stappen, die de Belgische hoofdstad in slechts vier uur rechtstreeks met Bordeaux verbindt.  

Direct, snel, comfortabel en vanaf € 40

Vanaf morgen start de verkoop van de nieuwe  Thalys-tickets aan bijzonder aantrekkelijke prijzen vanaf € 40 in Standard en vanaf € 75 in Comfort. Reizigers die opteren voor een reis in Premium, kunnen bovendien genieten van het hele pakket aan diensten waarvoor Thalys bekendstaat (maaltijden en dranken die aan de stoel worden geserveerd, internationale pers).  

Dankzij deze nieuwe verbinding trekken reizigers in vier uur tijd van de ene binnenstad naar de andere op een aangename, ecologische en snelle manier.

Bordeaux vervoegt als nieuwe bestemming het aanbod van de Zon-Thalys, die Brussel vanaf eind juni tot eind augustus elke zaterdag ook al verbindt met Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille.

We zijn erg verheugd om de parel van de Gironde toe te voegen aan de bestemmingen van onze Zon-Thalys. Op die manier kunnen we onze rode treinstellen door nieuwe passagiers laten ontdekken! De bijkomende verbinding zal ongetwijfeld bijdragen tot een toenadering tussen deze twee steden, die rijk zijn aan culinaire, historische en culturele schatten. Dat zal onze reizigers ongetwijfeld kunnen bekoren”, verklaart Bruno Dierickx, commercieel directeur bij Thalys.

De 40 000 Belgen die jaarlijks naar Bordeaux reizen, kunnen ervan getuigen: Bordeaux heeft als bestemming alles te bieden. Een aangenaam klimaat, een uitzonderlijk historisch erfgoed, een eclectisch cultureel aanbod en een levenswijze die kenmerkend is voor het zuidwesten!” verzekert Stéphan Delaux, voorzitter van de toeristische dienst en het conventiebureau van Bordeaux. "Vanaf deze zomer geeft Thalys de Belgische reizigers de kans om onze mooie stad te komen (her)ontdekken in alle comfort.”

Bordeaux, gastronomie en historische schatten

Bordeaux, de gastronomische stad bij uitstek, is in de eerste plaats beroemd om haar goede wijnen en haar culinaire specialiteiten zoals de befaamde canelés, maar daar blijft het niet bij. In de binnenstad vergapen toeristen zich aan de prachtige architectuur van de Place de la Comédie, de Pont de Pierre of de Porte Cailhau, die allemaal op de Werelderfgoedlijst van Unesco ingeschreven staan. Ook het Cité du vin en, vanaf eind juni, het MÉCA (Maison de l’économie créative et de la culture en Nouvelle-Aquitaine) trekken zeker en vast de aandacht. Er is voor ieder wat wils, want de hoofdstad van het departement Gironde ligt op slechts enkele kilometers van de Atlantische kust, waar het wemelt van de natuurlijke schatten zoals het bekken van Arcachon, het bos van Landes of de grootste duin van Europa, de Dune du Pilat.

Reservaties en dienstregeling

Tickets voor de Zon-Thalys naar Bordeaux zijn verkrijgbaar vanaf 21 februari 2019 via de Thalys-applicatie, de website thalys.com, in NMBS-stations met een internationaal loket, bij erkende reisbureaus of telefonisch op +32 70 66 77 88.

Heenreis : vertrek vanuit Brussel-Zuid om 08.20 u., aankomst in Bordeaux Saint-Jean om 12.31 u.
Terugreis : vertrek vanuit Bordeaux Saint-Jean om 13.46 u., aankomst Brussel-Zuid 17.50 u.

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis