Thalys opent een volledig nieuwe Lounge in Brussel-Zuid

Een gastvrije moderne ruimte van 230 m², gekenmerkt door een strakke stijl en een veelheid aan beschikbare diensten voor steeds meer comfort

Een verwelkoming op maat…

Thalys opent op 3 maart 2016 officieel zijn nieuwe Lounge in het station Brussel-Zuid: een mooie ruimte van 230 m² die met haar vele diensten volledig is afgestemd op het onthaal van de regelmatige reizigers van Thalys. Gelegen op de Hortaplaats, net tegenover het Zuidstation en de Thalys-perronnen, biedt de Lounge hen de mogelijkheid om te ontspannen in een modern interieur, gekenmerkt door warme kleuren en zachte materialen, en om in alle comfort gebruik te maken van een volledig gamma aan diensten.

Scheherazade Zekri-Chevallet, marketing en commercial director bij Thalys, is opgetogen:
“Bij Thalys weten we dat tijd kostbaar is voor frequente reizigers en in het bijzonder voor zakenreizigers. We hechten er dan ook erg veel belang aan om hen een nieuwe ruimte te kunnen aanbieden die voldoet aan hun verwachtingen: verbonden met de wereld, waardoor ze zowel een vergadering voor het werk kunnen organiseren als zich kunnen ontspannen tussen het reizen door. En dit, recht tegenover het station Brussel-Zuid.”

 

... speciaal ontworpen voor zakenreizigers

De nieuwe Thalys Lounge biedt een breed scala aan diensten die in lijn zijn met de bedrijfsslogan « Van harte welkom » : een te reserveren vergaderzaal voor 6 personen, dranken en versnaperingen (warme dranken, water, fruitsap, ‘s morgens koffiekoeken, vers fruit), WiFi, stopcontacten/USB/inductie-opladers, informatieschermen - met vermelding van de vertrekuren en perronindicaties - , pershoek, helpdesk voor ticketomruiling of ticketverkoop voor het openbaar vervoer in de belangrijkste bestemmingen van Thalys.

Deze ruimte is erg populair bij trouwe klanten – de oude Lounge ontving per week ongeveer 1.600 mensen – en is toegankelijk voor alle houders van de getrouwheidskaart Thalys TheCard en de reizigers met het B2B-tarief.

Daarnaast opent de Lounge ook haar deuren voor gasten van Railteam en Business AirFrance.

Tijdens de openingsweek, van 2 maart tot en met 8 maart, leggen Michel Augustin en Jerome Grimonpon, in partnership met Thalys, de frequente reizigers extra in de watten met het aanbieden van heerlijke lekkernijen.

Thalys Lounge&More Brussel-Zuid: praktische informatie

 • Locatie: Hortaplaats, Onderwijsstraat 158-160
 • De openingsuren werden uitgebreid om meer Thalys-reizigers de kans te bieden om van de diensten in de Lounge te genieten, ongeacht hun vertrekuur, ook in het weekend:

 • Van maandag tot donderdag van 6u tot 21u30
 • Van vrijdag tot zondag en op feestdagen, van 6u tot 22u
 • Oppervlakte en capaciteit: 230 m² voor een maximale capaciteit van 109 personen (75 zitplaatsen en 34 staanplaatsen)
 • Inrichting: Architect Dirk de Leuw verzorgde een modern en strak interieur, gekenmerkt door warme kleuren. We vinden een Belgische toets terug in de schilderijen van François Schuitten en in de tijdelijke tentoonstelling van Philippe Geluck. 
 • Foto’s: de persfoto’s zijn beschikbaar in de Prezly media gallery (© David Plas)

 

Contacteer ons
Bérengère Vuathier, Eva Mertens Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier, Eva Mertens Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
 • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
 • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
 • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
 • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
 • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis