Thalys opent verkoop voor Disneyland® Paris en Roissy-Charles de Gaulle

Kerstidee: nieuwe avonturen met Thalys, voor kinderen aan € 15

Vanaf 31 maart verbindt Thalys Brussel en Antwerpen met Marne-la-Vallée en Roissy-Charles de Gaulle. Bestemmingen die zonder twijfel jong en oud zullen kunnen verleiden, aangezien zij niet kunnen wachten om te worden meegesleept door de magie van Disneyland Paris of om naar verre bestemmingen te vliegen vanaf de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. Op zoek naar een origineel kerstcadeau? De ticketverkoop start op dinsdag 18 december.

# Nieuwe mogelijkheden om te reizen… voor klein en groot

Belgen zijn grote liefhebbers van de ‘Ville Lumière’ en de prachtige streek die haar omringt. Ze genieten van het bezoeken van de bezienswaardigheden, flaneren langs de boulevards of de eindeloze opties om te winkelen, met vrienden en familie. Met de lancering van deze nieuwe bestemmingen zetten wij onze missie voort: mensen uitnodigen om te reizen, te ontdekken en culturele en economische uitwisselingen te stimuleren. Het is een deur naar nieuwe avonturen die we met veel plezier openen," legt Bruno Dierickx, commercieel directeur bij Thalys, uit die jaarlijks 300 000 nieuwe reizigers verwacht op deze route.

 # Disneyland Paris: het station van Marne-la-Vallée is ideaal gelegen aan de ingang van de Disney Parken. Belgen hebben een speciale band met Mickey en zijn vrienden, om nog maar te zwijgen van hun zin om te reizen – maar liefst 11% van de bezoekers van Disneyland Paris komt uit de Benelux. Het lijdt geen twijfel dat zij in deze nieuwe verbinding, die comfort en snelheid (1.33 u. vanuit Brussel, en 2.20 u. vanuit Antwerpen) combineert, een ideale reispartner zullen vinden.

Isabelle Willemsens, Country Director Benelux van Walt Disney Parks & Resorts vult aan: "Ik ben zeer trots op de nieuwe samenwerking met Thalys! Onze gasten staan bij ons centraal en daarom vinden wij het van groot belang dat we voor hen de bereikbaarheid van Disneyland Paris nog verder verbeteren. Dankzij de snelle rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Disneyland Paris, via Antwerpen en Brussel, start de magie voor onze bezoekers al vanaf het moment dat ze zijn ingestapt.”

# De moeite waard om de regio te bezoeken: Op slechts 20 minuten van Parijs, openen deze nieuwe verbindingen de weg naar één van de mooiste regio’s van Frankrijk, la Seine-et-Marne. Naast de magie van Disneyland Paris en haar adembenemende attracties, beschikken de nabijgelegen kastelen van Fontainebleau of Vaux-le-Vicomte ook over enkele troeven om bezoekers te laten dromen. Val-d’Europe, herbergt het prachtige Sealife-aquarium en voor wie een tourtje wil shoppen, heeft La Vallée Village, op enkele passen de perrons,  heel wat koopjes in de aanbieding. Enkele kilometers verder bevindt zich dan weer een van de grootste luchtvaartmusea ter wereld. Wie liever kleine balletjes de lucht in ziet gaan, kan vanaf september de fairway verkennen van de gloednieuwe golfbaan van Roissy.

# Business: het Oosten van Parijs is ook een belangrijke bestemming voor zakenreizigers, aangezien de halte in het hart van een bedrijventerrein ligt, waar verschillende grote Franse en internationale ondernemingen hun hoofdkwartier hebben neergepland.

# TGV hub: Bovendien is Marne-la-Vallée ook uitgegroeid tot de belangrijkste TGV-hub in Frankrijk, waar reizigers een ruime keuze hebben aan supersnelle verbindingen naar Zuid-Frankrijk, de zon en de krekels!

# Luchthaven Roissy-Charles de Gaulle: Op zoek naar een geweldige verre trip? Thalys zal ook Brussel en Antwerpen verbinden met Roissy-Charles de Gaulle, de tweede grootste luchthaven van Europa. Honderden bestemmingen zijn nu bereikbaar in slechts 1 uur en 11 minuten van Brussel, comfortabel aan boord van de Thalys.

# Praktische info

  • Start van de verkoop: 18 december 2018
  • Tarieven: vanaf €29 in reiscategorie Standaard, €52 in Comfort en €75 en Premium, waarbij er ook speciale tarieven voor de allerjongsten zijn (tot en met 12 jaar): Standard voor slechts €15.
  • Frequentie: Dagelijks twee treinen heen en terug
  • Reistijd             Charles de Gaulle: 1u11 vanuit Brussel-Zuid, 2u00 vanuit Antwerpen-Centraal                                                   Marne-la-Vallée: 1u33 vanuit Brussel-Zuid, 2u20 vanuit Antwerpen-Centraal
  • Verkoopsvoorwaaden: online verkoop thalys.com, via de Thalys-applicatie alsook via de andere reguliere verkoopskanalen en via reisagentschappen.

Wim Lefebure

Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Thalys

  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Neem contact op met

Marcel Broodthaersplein 4, 1060 - Sint-Gillis

www.thalys.com