Thalys steunt Peter Lindbergh’s tentoonstelling « A Different Vision on Fashion Photography » in de Kunsthal Rotterdam

Fotografie - Van 10 september 2016 tot 12 februari 2017. De Europese première van de internationale tournee, op slechts 1u10 van Brussel met de Thalys.

Met België, Frankrijk, Nederland en Duitsland doorkruist Thalys vier gebieden die gekenmerkt worden door een rijke geschiedenis en cultuur. Thalys is er trots op dat ze, als partner van de Kunsthal Rotterdam, haar steentje kan bijdragen aan de tentoonstelling « A Different Vision on Fashion Photography » van Peter Lindbergh.

Een ideale combinatie Cultuur/Thalys.

Thalys biedt haar klanten een voordelig tarief aan op simpel vertoon van hun vervoerbewijs aan de kassa. Dankzij Thalys sta je vanuit Brussel in 1u10 in Rotterdam, vanuit Antwerpen zelfs in 30 minuten. Thalys voorziet 14 ritten per dag, waarbij een enkele reis al beschikbaar is vanaf €29 in Comfort 2 (flex-tarief) en 49 euro in Comfort 1 (semi-flex tarief). 

Peter Lindbergh wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke  hedendaagse fotografen. Zijn pure zwart-witfoto’s zijn al vanaf het begin van de jaren tachtig koersbepalend voor de modefotografie. Met zijn voorkeur voor natuurlijke schoonheid en authenticiteit doorbreekt Lindbergh de vaste codes van de mode-industrie. Geïnspireerd door de cinematografische taal, dans en industriële landschappen, kenmerkt zijn oeuvre zich door portretten die een zekere onbevangenheid en fysieke gratie uitstralen.

« A Different Vision on Fashion Photography » toont niet alleen hoe Peter Lindbergh schoonheid en vrouwelijkheid interpreteert maar doet ook nadenken over de sociale context van de fotografie, geïllustreerd door samenwerkingen met kunstenaressen zoals Pina Bausch en Jenny Holzer. De tentoonstelling geeft een spectaculair overzicht van Lindberghs werk, met legendarische portretten van topmodellen, modeontwerpers en acteurs waaronder Kate Moss, Lara Stone, Giorgio Armani, Kate Winslet, etc. Exclusief materiaal van niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, polaroidfoto’s, contactafdrukken, films en monumentale afdrukken vervolledigen de tentoonstelling. « A Different Vision on Fashion Photography » is een ode aan deze internationaal bekende fotograaf en zijn fantastische oeuvre van 1978 tot heden. 

Contacteer ons
Juliana Bruno, Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Juliana Bruno, Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis