Thalys steunt Peter Lindbergh’s tentoonstelling « A Different Vision on Fashion Photography » in de Kunsthal Rotterdam

Fotografie - Van 10 september 2016 tot 12 februari 2017. De Europese première van de internationale tournee, op slechts 1u10 van Brussel met de Thalys.

Vrijdag 9 september 2016 — Met België, Frankrijk, Nederland en Duitsland doorkruist Thalys vier gebieden die gekenmerkt worden door een rijke geschiedenis en cultuur. Thalys is er trots op dat ze, als partner van de Kunsthal Rotterdam, haar steentje kan bijdragen aan de tentoonstelling « A Different Vision on Fashion Photography » van Peter Lindbergh.

Een ideale combinatie Cultuur/Thalys.

Thalys biedt haar klanten een voordelig tarief aan op simpel vertoon van hun vervoerbewijs aan de kassa. Dankzij Thalys sta je vanuit Brussel in 1u10 in Rotterdam, vanuit Antwerpen zelfs in 30 minuten. Thalys voorziet 14 ritten per dag, waarbij een enkele reis al beschikbaar is vanaf €29 in Comfort 2 (flex-tarief) en 49 euro in Comfort 1 (semi-flex tarief). 

Peter Lindbergh wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke  hedendaagse fotografen. Zijn pure zwart-witfoto’s zijn al vanaf het begin van de jaren tachtig koersbepalend voor de modefotografie. Met zijn voorkeur voor natuurlijke schoonheid en authenticiteit doorbreekt Lindbergh de vaste codes van de mode-industrie. Geïnspireerd door de cinematografische taal, dans en industriële landschappen, kenmerkt zijn oeuvre zich door portretten die een zekere onbevangenheid en fysieke gratie uitstralen.

« A Different Vision on Fashion Photography » toont niet alleen hoe Peter Lindbergh schoonheid en vrouwelijkheid interpreteert maar doet ook nadenken over de sociale context van de fotografie, geïllustreerd door samenwerkingen met kunstenaressen zoals Pina Bausch en Jenny Holzer. De tentoonstelling geeft een spectaculair overzicht van Lindberghs werk, met legendarische portretten van topmodellen, modeontwerpers en acteurs waaronder Kate Moss, Lara Stone, Giorgio Armani, Kate Winslet, etc. Exclusief materiaal van niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, polaroidfoto’s, contactafdrukken, films en monumentale afdrukken vervolledigen de tentoonstelling. « A Different Vision on Fashion Photography » is een ode aan deze internationaal bekende fotograaf en zijn fantastische oeuvre van 1978 tot heden.