Thalys versterkt zijn aanbod tussen Brussel en Amsterdam vanaf oktober

Vanaf oktober zal Thalys op elke weekdag twee extra heen- en terugreizen aanbieden tussen Brussel en Amsterdam
 
Om de vraag van de reizigers te beantwoorden en naar aanleiding van de verzoeken van de NMBS en de NS, start Thalys vanaf 7 oktober op elke weekdag (van maandag tot en met vrijdag) met twee extra heen- en terugreizen voor op de lijn Brussel-Amsterdam. Thalys verbindt de twee steden in 1u49. De tickets voor deze nieuwe verbindingen zullen vanaf 18 juli 2013 verkocht worden op www.thalys.com, in stations en in reisbureaus.

Deze twee extra heen- en terugreizen zullen het comfort voor de reiziger verhogen dankzij een completer aanbod van uurregelingen per dag. De Thalys-ticketverkoop tussen Brussel en Amsterdam blijft namelijk stijgen (+5,5% in 2012) en de bezettingsgraad van de treinen is zeer hoog. Met deze twee extra heen- en terugreizen groeit de capaciteit met nagenoeg 17%: een potentieel van ongeveer 8.000 extra plaatsen per week.

Van maandag tot en met donderdag zal het aantal verbindingen tussen de twee steden toenemen van 9 tot 11 Thalys-treinen per dag. Op vrijdag zullen er in plaats van 10 nu 12 treinen op het traject Brussel-Amsterdam rijden en van op het traject Amsterdam-Brussel 13 in plaats van 11. Deze Thalys-treinen doen ook de stations van Rotterdam en Schiphol aan. Meer informatie over de uurregelingen is beschikbaar op www.thalys.com.

Contacteer ons
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis