Thalys versterkt zijn aanbod tussen Brussel en Amsterdam vanaf oktober

Woensdag 17 juli 2013 — Vanaf oktober zal Thalys op elke weekdag twee extra heen- en terugreizen aanbieden tussen Brussel en Amsterdam
 
Om de vraag van de reizigers te beantwoorden en naar aanleiding van de verzoeken van de NMBS en de NS, start Thalys vanaf 7 oktober op elke weekdag (van maandag tot en met vrijdag) met twee extra heen- en terugreizen voor op de lijn Brussel-Amsterdam. Thalys verbindt de twee steden in 1u49. De tickets voor deze nieuwe verbindingen zullen vanaf 18 juli 2013 verkocht worden op www.thalys.com, in stations en in reisbureaus.

Deze twee extra heen- en terugreizen zullen het comfort voor de reiziger verhogen dankzij een completer aanbod van uurregelingen per dag. De Thalys-ticketverkoop tussen Brussel en Amsterdam blijft namelijk stijgen (+5,5% in 2012) en de bezettingsgraad van de treinen is zeer hoog. Met deze twee extra heen- en terugreizen groeit de capaciteit met nagenoeg 17%: een potentieel van ongeveer 8.000 extra plaatsen per week.

Van maandag tot en met donderdag zal het aantal verbindingen tussen de twee steden toenemen van 9 tot 11 Thalys-treinen per dag. Op vrijdag zullen er in plaats van 10 nu 12 treinen op het traject Brussel-Amsterdam rijden en van op het traject Amsterdam-Brussel 13 in plaats van 11. Deze Thalys-treinen doen ook de stations van Rotterdam en Schiphol aan. Meer informatie over de uurregelingen is beschikbaar op www.thalys.com.