Thalys vervoert delegatie naar Parijs voor COP 21

en benadrukt rol spoorwegsector tegen klimaatopwarming

Een speciale Thalys trein heeft vandaag beleidsmakers, klimaatexperts en vertegenwoordigers van het UNFCCC, NGO’s, Europese instellingen, geëngageerde bedrijven en de spoorwegwereld van Bonn, via Brussel, naar Parijs vervoerd. Maandag zal de belangrijke klimaattop COP 21 van start gaan. Met het vervoer van deze delegatie wenst Thalys de vooraanstaande rol te onderlijnen die de spoorwegsector kan spelen in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Agnès Ogier, CEO van Thalys, verwelkomde onder meer Jean-Pascal van Ypersele, professor klimatologie aan de UCL en oud-vicevoorzitter van het GIEC en Antoine Lebrun, CEO WWF België aan boord van deze speciale trein.  

Voor Thalys is deze dag een belangrijk symbool om aan te tonen dat de trein een deel is van de oplossing tegen de opwarming van de aarde. “Door te kiezen voor de trein om tot in Parijs te geraken, heeft deze delegatie voor duurzaamheid gekozen. Een Thalystrein stoot op het traject Brussel-Parijs 7 keer minder CO₂ uit dan een auto per reiziger. Dit toont duidelijk het belang aan van de trein om te slagen in de 2°C-uitdaging. Dit is niet een uitdaging voor Thalys alleen, maar voor de hele spoorwegsector. Enkel door de handen in elkaar te slaan, zoals we vandaag hebben gedaan, zullen we samen een verschil kunnen maken”, aldus Agnès Ogier, CEO van Thalys.

Naast het sensibiliseren van reizigers om de trein te nemen, en dus te kiezen voor het meest duurzame transport, engageert Thalys zich ook om op een actieve manier de eigen CO₂-uitstoot te verminderen. De spoorwegonderneming heeft onlangs aangekondigd haar uitstoot te verminderen met 40% tegen 2020. Dit objectief is klimatologisch berekend en gevalideerd door het internationale programma Science-Based Targets. 

Contacteer ons
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis