Thalys vervoert delegatie naar Parijs voor COP 21

en benadrukt rol spoorwegsector tegen klimaatopwarming

Zaterdag 28 november 2015 — Een speciale Thalys trein heeft vandaag beleidsmakers, klimaatexperts en vertegenwoordigers van het UNFCCC, NGO’s, Europese instellingen, geëngageerde bedrijven en de spoorwegwereld van Bonn, via Brussel, naar Parijs vervoerd. Maandag zal de belangrijke klimaattop COP 21 van start gaan. Met het vervoer van deze delegatie wenst Thalys de vooraanstaande rol te onderlijnen die de spoorwegsector kan spelen in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Agnès Ogier, CEO van Thalys, verwelkomde onder meer Jean-Pascal van Ypersele, professor klimatologie aan de UCL en oud-vicevoorzitter van het GIEC en Antoine Lebrun, CEO WWF België aan boord van deze speciale trein.  

Voor Thalys is deze dag een belangrijk symbool om aan te tonen dat de trein een deel is van de oplossing tegen de opwarming van de aarde. “Door te kiezen voor de trein om tot in Parijs te geraken, heeft deze delegatie voor duurzaamheid gekozen. Een Thalystrein stoot op het traject Brussel-Parijs 7 keer minder CO₂ uit dan een auto per reiziger. Dit toont duidelijk het belang aan van de trein om te slagen in de 2°C-uitdaging. Dit is niet een uitdaging voor Thalys alleen, maar voor de hele spoorwegsector. Enkel door de handen in elkaar te slaan, zoals we vandaag hebben gedaan, zullen we samen een verschil kunnen maken”, aldus Agnès Ogier, CEO van Thalys.

Naast het sensibiliseren van reizigers om de trein te nemen, en dus te kiezen voor het meest duurzame transport, engageert Thalys zich ook om op een actieve manier de eigen CO₂-uitstoot te verminderen. De spoorwegonderneming heeft onlangs aangekondigd haar uitstoot te verminderen met 40% tegen 2020. Dit objectief is klimatologisch berekend en gevalideerd door het internationale programma Science-Based Targets. 

Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys
Agnès Ogier, CEO van Thalys en Geneviève Pons-Deladrière, CEO WWF EU
Agnès Ogier, CEO van Thalys, Libor Lochman, Executive Director CER en Luc Lallemand, Gedelegeerd bestuurder Infrabel
Jo Cornu, CEO van de NMBS en Agnès Ogier, CEO van Thalys