Thalys vindt zijn identiteit opnieuw uit met een dynamische en ronduit prikkelende campagne

Maandag 8 juni 2015 — Vanaf vandaag pakt Thalys uit met een nieuwe campagne op de muren en digitale schermen in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De campagne zet een gedurfde wending in voor het merk, door niet alleen te focussen op zijn bestemmingen, maar ook op zijn reizigers, aangezien die nu eenmaal zijn beste ambassadeurs zijn. En hiervoor gaat het resoluut de non-conformistische toer op. 

Met een knipoog naar de spoorlegende, maar tegelijk ook naar de sociale media, zet een nieuwe visuele code hier de toon: een weg van hashtags, met een spoorweg die al even interactief als grafisch is.

De hoofdboodschap van deze campagne blijft de toegankelijkheid van de rode treinen: het hele jaar door wijzen lage prijzen op een doordachte prijs-kwaliteitverhouding die de reislust alleen maar kan aanwakkeren. Naar Keulen vanaf 19 euro, of naar Parijs en Amsterdam vanaf 29 euro: zo laat Europa zijn grenzen vervagen. En het zijn geen loze beloftes: gemiddeld geniet een kwart van de reizigers op jaarbasis van deze lage prijzen of promotieprijzen. Of hoe de kernslogan van de vorige campagnes “Van harte welkom / Welcome to our world” concreet vorm krijgt.

Non-conformisme. Verwijzingen naar sociale media, de keuze voor een befaamde fotograaf die door de internationale pers geprezen wordt voor zijn modefoto’s en zijn humor met een hoek af: Thalys gaat interactief. "We hebben gekozen voor beweging in al zijn betekenissen: onze reizigers zijn mobiel, open, dynamisch en nieuwsgierig. Ze trekken erop uit om de wereld te ontdekken en mensen te ontmoeten. Met deze campagne wil Thalys zijn toegankelijkheid voor het publiek in de kijker zetten", legt marketingverantwoordelijke en commercieel directrice Scheherazade Zekri-Chevallet uit. 

4 landen. Er werd gekozen voor een homogene campagne die tegelijk en met dezelfde codes in de 4 Thalys-landen loopt. Als uitdrukking van de nieuwe identiteit van het merk speelt deze campagne vooral het interculturele karakter uit.

De Duitse fotograaf Dylan Don stelt zijn beelden samen als uit het leven gegrepen taferelen. Uitgesproken lichtcontrasten geven de reisbestemmingen een betoverende charme, terwijl strak opgebouwde composities de beelden ritme en energie geven. In zijn lens overstijgen stadsscènes hun dagelijkse realiteit. Hij pendelt tussen Londen en Los Angeles waar hij samenwerkt met de grootste merken, van Sony tot Jimmy Choo, van Vogue tot L’Officiel. Voor Thalys wou hij "poëtische, lumineuze, dynamische en ultramoderne" beelden creëren.

Data België: 1e golf 8-29 juni.
Agentschap: Rosapark