Thalys zet goede resultaten neer voor het 1ste semester van 2013

De rode hogesnelheidstrein tekent een groei van 1,7% op,
haalt een klantentevredenheid van 87,9% en een stiptheidscijfer van 90%

Thalys, de hogesnelheidstrein die België, Frankrijk, Nederland en Duitsland met elkaar verbindt, tekent voor het eerste semester van 2013 een lichte stijging op in omzet (+1,7%) en verkeer (+1,2%) in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Een positief resultaat, zeker gezien de nog steeds moeilijke economische context en het feit dat Thalys als gevolg van een groot onderhoudsprogramma de laatste maanden te maken had met een capaciteitsdaling van 3,9%. Thalys sluit dit eerste semester ook af met een zeer hoge klantentevredenheid (87,9% of het hoogst behaalde cijfer in 5 jaar tijd) en een goed stiptheidscijfer (90%). De inspanningen die Thalys levert om aan klanten een optimale service te bieden worden hiermee beloond. 

Franck Gervais, CEO van Thalys International, licht toe: “De prestaties van Thalys hebben zich in het eerste semester doorgezet, in het bijzonder dankzij het drukke verkeer tussen België en Nederland en de versterking van de Duitse lijn. In deze onzekere economische context tonen wij met onze groei aan dat we in staat zijn marktaandeel in te winnen op de wagen en het vliegtuig. Daarnaast blijven we, aan de hand van een sterk promotiebeleid, inzetten op de toegankelijkheid van Thalys. Onze objectieven voor het tweede semester van 2013 zijn duidelijk: Thalys blijven positioneren als de meest relevante vervoersoplossing, met een hoge toegevoegde waarde en met onmiskenbare troeven.”

Meer verkeer
Tussen Brussel en Amsterdam zet Thalys voor de eerste helft van het jaar een stijging in verkeer neer van 38,4% in vergelijking met dezelfde periode in 2012, als gevolg van de stopzetting van Fyra. Om aan de groeiende vraag te beantwoorden, zet Thalys vanaf 7 oktober dagelijks twee extra treinen in op deze lijn.

Thalys heeft in december vorig jaar ook zijn aanbod naar Duitsland versterkt, met de uitbreiding van het aantal dagelijkse verbindingen naar Keulen en Düsseldorf, Duisburg en Essen van 3 tot 5. Deze versterking heeft samen met de toename in aantal reizigers geleid tot een stijging van het verkeer met 4% gedurende de afgelopen zes maanden.

Tot slot laat de vertraging van de economische groei zich licht voelen tussen Parijs en Brussel, waar Thalys een daling in verkeer van 0,8% registreert. 

Stiptheid en tevredenheid
Tijdens de eerste helft van het jaar en na een uitgebreid onderhoudsprogramma dat 9 maanden heeft geduurd, heeft Thalys met een stiptheidscijfer van 90% (internationale normen, stiptheid van 15 minuten) zijn objectief behaald. Dat is 0.3% meer dan in de eerste helft van 2012. Thalys kent bovendien een globale klantentevredenheidsscore van 87,9%: een stijging van meer dan 2 procent in vergelijking met het eerste semester van 2012 (85,7%). 

Contacteer ons
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Patricia Baars Thalys International
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis