Thalys zet groei voort en presenteert recordcijfers voor tevredenheid en stiptheid in het eerste semester van 2014

Omzet: +2,1% / Reizigersverkeer: +3,4% / Tevredenheid: 88% / Stiptheid: 93%

Een stimulerende tendens aan de vooravond van de transformatie tot spoorwegonderneming.
 

Steeds meer reizigers...

Thalys vervoerde 3,4 miljoen reizigers in het eerste semester van 2014 met de beroemde rode hogesnelheidstreinen die België, Frankrijk, Duitsland en Nederland met elkaar verbinden. Daarmee neemt het reizigersverkeer toe met 3,4% in vergelijking met het eerste semester van 2013. Dit gaat gepaard met een omzetgroei van 2,1%. Ondanks een lichte daling op het traject Brussel-Parijs (-1,3%) door de talmende economische context, zorgde de verbinding naar Nederland met een groei van 16,7% voor een boost voor het totale reizigersverkeer van Thalys.

Bovendien stelt Thalys vast dat het aantal reizigers stijgt voor beide  comfortklassen. Thalys stelt vast dat 1,5% meer reizigers het ruime dienstenaanbod van Comfort 1 kiest en 4,2% meer reizigers de voorkeur geven aan de prijs-kwaliteitsverhouding van Comfort 2. Thalys heeft steeds een dynamisch commercieel beleid nagestreefd, dat zich richt op het aanbieden van service en comfort om te voldoen aan de verwachtingen van alle reizigers

... tevreden en op tijd

Thalys sluit het eerste semester van 2014 af met recordcijfers voor klanttevredenheid en stiptheid. De cijfers bedragen respectievelijk 88% en 93% (1). wat een stijging betekent van 0,1% en 3% in vergelijking met het eerste semester van 2013. Deze uitzonderlijke resultaten bevestigen dat de inspanningen van Thalys om reizigers een unieke ervaring te bieden door een optimale dienstverlening, hun vruchten afwerpen.

Ook het aanbod van bestemmingen maakt voor Thalys deel uit van de dienstverlening. In 2013 verhoogde Thalys het aantal verbindingen met Nederland al tot 12 dagelijkse heen-en-terugreizen. Tegen eind 2015 wil Thalys dit nog verhogen tot 14 verbindingen. Sinds half december 2013 biedt Thalys 3 heen-en terugreizen aan tussen Brussel, Düsseldorf en Essen, 2 heen-en terugreizen tussen Brussel en Duisburg en 5 heen-en terugreizen naar Aken en Keulen. In het eerste semester van 2014 reed de eerste Thalys het station van Rijsel binnen. In enkele weken tijd maakten al meer dan 15.000 reizigers gebruik van de twee dagelijkse Thalys-treinen die Amsterdam met de hoofdstad van Frans-Vlaanderen verbinden in 2u40 (1u25 vanuit Antwerpen en amper 35 minuten vanuit Brussel).

Franck Gervais, CEO van Thalys International, licht toe: "De laatste maanden heeft Thalys nogmaals zijn daadkracht getoond door Rijsel als nieuwe bestemming toe te voegen en met nieuwe diensten zoals ePress&More en Kids Connection. We zijn bijzonder tevreden over de resultaten op het vlak van reizigersverkeer, stiptheid en klanttevredenheid. Het sterkt ons in onze ambities, te beginnen bij de transformatie tot een volwaardige spoorwegonderneming begin 2015.”

 

 

(1) Internationale norm van 15 minuten

Contacteer ons
Mieke De Sutter Thalys International
Patricia Baars Thalys International
Mieke De Sutter Thalys International
Patricia Baars Thalys International
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis