Thalys en Angèle zetten samen Brussel en de Brusselaars in de kijker

De Belgische zangeres Angèle speelt de hoofdrol in een filmpje waarmee Thalys het grote publiek uitnodigt om Brussel te komen ontdekken

Vrijdag 21 september 2018 — Thalys onthult een nieuwe communicatiecampagne. Een filmpje dat uitnodigt om plaats te nemen in de beroemde rode trein en de mensen te ontmoeten die van Brussel een levendige stad maken. Voor deze campagne ging Thalys dan ook op zoek naar een Brussels gezicht en de keuze viel op de getalenteerde zangeres Angèle. Zij vertegenwoordigt onze hoofdstad in een filmpje dat verspreid zal worden op de sociale netwerken van Thalys en in de Parijse bioscoopzalen.

“Brussel heeft een internationaal, dynamisch karakter, maar het zou nooit de stad zijn die het is zonder de Brusselaars. Voor deze nieuwe communicatiecampagne werken we samen met visit.brussels om Brussel en haar inwoners in de spotlight te zetten. Op die manier blijft Thalys trouw aan een van haar grote doelstellingen: mensen en culturen dichter bij elkaar brengen,” verklaart Bruno Dierickx, commercieel directeur van de spoorwegmaatschappij. 

In zijn nummer met Lomepal heeft Roméo Elvis Thalys al in de bloemetjes gezet. Nu is het de beurt aan zijn zus, Angèle, om de rode trein te vertegenwoordigen. In het filmpje met de titel “Thalys eert Brussel” heeft de 22-jarige zangeres het niet over de Brusselse monumenten, maar over de mannen en vrouwen die van onze hoofdstad een levendige stad maken. Het filmpje zal tot 16 oktober getoond worden in de filmzalen van Parijs en wordt in België online verspreid.

Een uitbundige zomer in Brussel

Deze zomer heeft visit.brussels, de toeristische dienst van Brussel, meer dan 1 miljoen overnachtingen in de Belgische hoofdstad geregistreerd. De Europese hoofdstad bruiste als nooit tevoren met veel grote evenementen en tal van festivals die haar artistieke en culturele reputatie in de verf zetten. Brussel heeft dan ook heel wat charme. Thalys wil met deze nieuwe campagne reizigers overtuigen om een bezoekje te brengen aan onze mooie hoofdstad.

Dagelijks rijden er tot 24 treinen vanuit Parijs naar Brussel, het hart van het Thalys-netwerk. De rit duurt slechts 1.22 uur. Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 verschillende categorieën. Een “Standard”-ticket begint vanaf € 29 (Parijs) en € 19 (Duitsland en Nederland). “Comfort" biedt reizigers de ruimte van de eerste klasse, waar "Premium" ook een volledig dienstenpakket verzorgt, met een maaltijd die op de zitplaats wordt geserveerd, wifi en internationale kranten en tijdschriften. Voor meer informatie: www.thalys.com.

Thalys eert Brussel