Uitbreiding naar Dortmund start op 21 maart 2016

Vanaf 21 maart 2016 rijdt de rode hogesnelheidstrein drie maal per dag vanuit Brussel en Luik naar Dortmund. Het Duitse netwerk van Thalys, dat nu reeds Aken, Keulen, Düsseldorf, Duisburg en Essen bedient, wordt zo verder uitgebreid. De ticketverkoop is van start gegaan.

Vanaf de lente zal Thalys reizigers van Brussel naar Dortmund brengen in 3u08. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19 euro in Comfort 2 en vanaf 35 euro in Comfort 1.

Sinds begin oktober was het treinverkeer in het Rurhgebied zwaar beperkt door een brand in een seinpost in Mülheim. Hierdoor werd ook de uitbreiding naar Dortmund uitgesteld. Ondertussen circuleert het verkeer weer normaal van en naar Keulen en Aken, met dagelijks vijf verbindingen. Duisburg en Essen worden momenteel respectievelijk twee en een keer per dag bediend vanuit Brussel. Op 21 maart 2016 zal het Thalys-verkeer van en naar Duitsland weer normaal verlopen.  

Dienstregeling vanaf 21 maart 2016:

  • 5 dagelijkse heen en terug verbindingen naar Keulen en Aken
  • 4 dagelijkse heen en terug verbindingen naar Düsseldorf, Duisbourg en Essen
  • 3 dagelijkse heen en terug verbindingen naar Dortmund
Contacteer ons
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vuathier Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis