Uitbreiding naar Dortmund wordt uitgesteld

De nieuwe datum voor de start van de route wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2016. Reden is een brand in een seinpost in Mühlheim (Duitsland).

De voor december geplande uitbreiding van het Thalys netwerk naar Dortmund moet worden uitgesteld naar het voorjaar van 2016. De reden hiervoor is een brand in een seinpost in Mühlheim (Duitsland).

Op dit moment wordt het treinverkeer in het Ruhrgebied zwaar beperkt. Al op 5 oktober werd de verkoop van en naar Dortmund, maar ook naar Duisburg en Essen gestopt. Ondertussen circuleert het treinverkeer normaal van en naar Keulen en Aken, terwijl er één dagelijkse verbinding van en naar Düsseldorf bestaat.

Klanten met tickets van of naar Dortmund kunnen volledig terugbetaald worden. De terugbetaling gebeurt via het oorspronkelijke verkooppunt of per telefoon op het nummer +32 70 79 79 79.

Zodra de precieze datum bekend is voor de uitbreiding naar Dortmund, zal Thalys dat aan de klanten meedelen.

Contacteer ons
Bérengère Vauthier Communication, Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Bérengère Vauthier Communication, Thalys
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Thalys
  • Al ruim 20 jaar brengt Thalys de culturen en economieën van vier Europese landen dichterbij. In 2018 bereikte Thalys de kaap van 7,5 miljoen reizigers per jaar.
  • De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1u20, naar Keulen 1u47 en naar Amsterdam 1u50.
  • Thalys nam het digitale voortouw met vanaf 2008 wifi aan boord van de Thalys-treinen en de maatschappij onderscheidt zich vanaf het begin met een uitzonderlijke dienstverlening: meertalig onthaal, ergonomisch comfort en kwaliteitsvolle catering.
  • Sinds december 2017 heeft de Thalys-reiziger de keuze tussen 3 reiscategorieën. Een “Standard”-trip begint vanaf €29 (Parijs) en vanaf €19 (Duitsland en Nederland). “Comfort” biedt een eersteklasrijtuig en “Premium” bezorgt de reiziger een volledig dienstenpakket met een maaltijd geserveerd aan de zitplaats.
  • Daarnaast lanceerde Thalys in 2016 haar lowcostalternatief IZY tussen Brussel en Parijs, gekenmerkt door een trajecttijd van 2u30 en 30% goedkopere tickets. . Thalys werd in 2015 omgevormd tot een volwaardige spoorwegonderneming met de NMBS en SNCF als aandeelhouders.

Thalys
Marcel Broodthaersplein 4,
1060 - Sint-Gillis